4.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbenzinbenzinárMAGYARORSZÁGtankolás

Elérte a történelmi csúcsot a magyar benzinár

A szerdai áremeléssel történelmi csúcsra drágultak az üzemanyagok, ráadásul ha nem történik egy kisebb csoda az olajpiacon, vagy nem táltosodik meg a forint, akkor további áremelkedés jöhet – írja az Index.

Szerdán benzin ára öt, míg a gázolajé két forinttal emelkedett – ezzel a benzin ára az elmúlt egy hónapban 24, míg a gázolajé 16 forinttal nőtt. Az emeléssel szerdától a 95-ös benzin átlagára eléri a 451 forintot, míg a gázolajé 447 forint.

Korábban csak egyszer, 2012 áprilisában került utoljára ennyibe egyetlen liter 95-ös benzin, míg a gázolaj egyelőre még minimálisan a rekordszint (449 forint) alatt van.

Noha az olajárak jelenleg ugyan alacsonyabbak a közel tíz évvel ezelőttieknél viszont a forint árfolyama jelentősen gyengült a dollárral szemben (kilenc év alatt 230 környékéről 300 forint fölé) – más tényezők mellett elsősorban ennek tudható a rekordmagas ár.

Ha hasonló forintárfolyamok lennének ma, mint 2012-ben voltak, akkor az árak is körülbelül 30-40 forinttal alacsonyabbak lennének.

The post Elérte a történelmi csúcsot a magyar benzinár first appeared on 24.hu.

Related posts

A Tesco megnyitotta első olyan üzletét, ahol nincs pénztáros

MOCOHU

Miley Cyrusnak évekig bűntudata volt, amiért felfordulást okozott a médiában

MOCOHU

Trump megtiltotta az Alipay, a WeChat Pay és több kínai fizetési alkalmazás használatát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This