9.3 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kampánykonferenciaMAGYARORSZÁGNagyvilág

Online vagy offline? Milyen konferenciát szervezz idén nyárra? (X)

Az online és offline konferenciáknak számos különböző előnyük van. De melyiket lenne érdemes idén nyárra szervezned a célközönséged számára? Összeszedtük a legfontosabb érveket az online és offline események mellett, hogy megkönnyítsük a döntésed!

Mik az online konferenciák előnyei?

Bárki kényelmesen részt vehet rajtuk
A virtuális rendezvények nincsenek térhez kötve, ezért rengeteg embert elérhetsz a világ minden tájáról. Ennek köszönhetően mindenki otthona kényelmében, akár a kanapéról is megtekintheti az internetes eseményed.

Költséghatékonyabbak lehetnek
Amíg az offline események meghatározó része a logisztika, addig egy online rendezvény sikere leginkább az előadó felkészültségén, illetve a kép- és hangminőségen múlik. Éppen ezért lehet olcsóbb, mintha egy nagy csarnokban vagy szabadtéri helyen rendeznéd meg a konferenciát.

Környezetbarátak
Mivel mindenki a saját otthonából lehet jelen a virtuális rendezvényen, ezért nincs szükség utazásra. Emellett neked, mint szervezőnek sem kell teherautókat bérelni a technikai eszközök szállításához. Ha a célközönséged kifejezetten környezettudatos, ez egy remek szempont lehet az online rendezvények mellett.

Mik az offline konferenciák előnyei?

Kevésbé kalandozik el a közönség figyelme
A személyes jelenlét jobban motiválja a közönség tagjait, hogy valóban odafigyeljenek. Ugyanis a konferenciára fel kell öltözniük, valamennyit utazniuk is szükséges, így jobban megbecsülik az ott töltött időt.

Nagyobb a közösségi élmény
Az ember társas lény. Pontosan emiatt jóval könnyebben vagyunk képesek személyesen kapcsolatot kialakítani például a közönség többi tagjával. Emellett a közösség ereje rendkívül erős, amelynek köszönhetően még azok is nevetnek egy poénon, akik egyébként otthon néma csendben hallgatnák végig az előadást.

Formálisabb az esemény
A konferencia szó hallatán a legtöbb embernek még mindig a székek hosszú sorai és a nagyszínpad jutnak az eszébe. Az offline rendezvényeken pedig mindenki elegánsan és a legjobb formáját mutatva szokott megjelenni, hiszen legalább olyan fontosnak tartják, mint a hivatalos események többségét.

Hogyan válassz?

●       Készíts költségvetést egy offline és online konferencia szervezésére is! Így a konkrét számok láttán sokkal könnyebben dönthetsz.

●       Mérd fel a célközönséged igényeit! Minden a közönségeid elvárásain és szokásain múlik. Amíg a fiatalabb korosztály szívesebben vesz részt online konferenciákon, addig az idősebbek a hagyományos, személyes részvételt kívánó eseményekre látogatnak el inkább.

Az online és offline konferenciáknak megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Először is a célközönségedet kell minél jobban megismerned, hogy rátapints az igényeikre. Másodszor pedig a költségvetésed, illetve a technikai felszerelésed alapján célszerű döntened, hogy offline vagy virtuális eseményt rendezz.

The post Online vagy offline? Milyen konferenciát szervezz idén nyárra? (X) first appeared on 24.hu.

Related posts

Akkor is el lehet autózni a tengerpartig, ha kínoz az aranyér

MOCOHU

Meryl Streep születésnapjára meghekkelték a New York-i metrót

MOCOHU

Pénzügyminisztérium: nincs gond, és nem is módosítanak a 2021-es költségvetésen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This