13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
amerikafloridalakóházMAGYARORSZÁGNagyvilágösszeomlott lakóház

Már 94 halálos áldozatot azonosítottak az összeomlott floridai lakóháznál

Hétfői hivatalos bejelentés szerint kilencvennégyre nőtt az azonosított halálos áldozatok száma a múlt hónapban összeomlott floridai lakóház helyén, írja az MTI.

A holttestek azonosítása továbbra is lassan halad, hétfőn négy áldozat kilétét állapították meg hivatalosan.

A katasztrófavédelmi munkatársak még mindig 22 eltűntet keresnek Surfside városban a Champlain Towers nevű lakóház tizenkét emeletes déli épületrészének június 24-én hajnalban összeomlott romjai alatt

– nyilatkozott Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye polgármestere.

A helyi tisztségviselők az idő múlása miatt egyre inkább az igazságügyi orvosszakértő munkájára hagyatkoznak a megtalált holttestek azonosítása során, és ez a folyamat nagyon aprólékos és időigényes, hangsúlyozta Levine Cava a munkálatok 19. napján.

Miután a szerencsétlenség első néhány óráját követően már egyetlen túlélőt sem találtak, a helyi hatóságok munkatársai múlt héten bejelentették, hogy a keresés során átálltak a mentőakcióról a feltárási munkákra.

Kapcsolódó
„Azt hittem, ez csak egy rossz álom” – hogyan omolhatott össze egy toronyház Floridában?

Legalább 54 ember meghalt, amikor június 24-én összeomlott egy floridai toronyház egyik fele. Jelenleg 86 embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok, de szerda óta már nem keresnek túlélőket, mert gyakorlatilag semmi esély arra, hogy két hét után bárki életben legyen még a törmelék alatt. A ház állapotára már évek óta panaszkodtak a lakók, azonban anyagi és személyes problémák miatt egyre csak húzódtak a szükséges felújítási munkálatok.

Surfside polgármestere, Charles Burkett bejelentette, hogy a munkaterületen megerősítették a biztonságot a helyszín kiemelt jelentősége miatt, tekintettel mindazokra, akik egy vagy több családtagjukat is elveszítették a balesetben.

A település lakói között már megindult a vita, hogy mi legyen a sorsa a tragédia helyszínének, és néhányan azt javasolták: emeljenek emlékművet az áldozatoknak.

The post Már 94 halálos áldozatot azonosítottak az összeomlott floridai lakóháznál first appeared on 24.hu.

Related posts

Három nő észrevette, hogy közös a párjuk – sajátosan reagáltak

MOCOHU

AstraZenecával oltották be Angela Merkelt

MOCOHU

Karikó Katalint a tudomány Oscar-díjával tüntették ki

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This