11.4 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dechatlonKözéletMAGYARORSZÁG

Lendületben 60 felett is! (x)

A Decathlon célkitűzése, hogy elérhetővé tegye a sportolás örömét és annak jótékony hatását a lehető legtöbb ember számára, és nincs ez másként a szépkorúakkal sem. A vállalat maga is foglalkoztat 55 év felettieket, és az ő példájukon keresztül is látják, mennyi jótékony hatása van a sportos életmódnak-kortól függetlenül.

Az időskori sportolás statisztikája sajnos nem túl kecsegtető Magyarországon: a 65. életévüket betöltött honfitársaink mindössze 3,8%-a mozog legalább 20 percet naponta. Pedig a mozgás, a sport nem csak az egészségünk, de az életkedvünk megőrzése miatt is ajánlott.

Az idősödés tudományosabb megközelítésből arról szól, hogy a sejtek, melyek eddig keményen dolgoztak, most megpihennek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy attól, hogy valaki idősödik, nem lehet egészséges! A titok mindössze abban rejlik, hogy az egészségi állapotunknak megfelelően válasszunk mozgásformát.

Az elmúlt évben a COVID hatására az időskori izoláció és elmagányosodás fokozottan is jelen volt a mindennapokban. A Decathlon újonnan induló Idősek Sportos Barátai programjának egyik célkitűzése, hogy az idősek visszataláljanak egy olyan aktívabb élethez, mely a sportélményeken keresztül rengeteg örömet tartogat számukra. Ahogy minden társadalmi felelősségvállalási programjukban, a Decathlon itt is egy kiemelt szakmai partnerrel dolgozott együtt, az Idősek Barátai Alapítvánnyal. Az alapítvány önkéntesei magányos időseknek segítenek: beszélgetnek velük, felolvasnak nekik, sétálnak, közösen töltik el a szabadidejüket. Ezáltal egyfajta bizalmi kapcsolat alakul ki köztük és a barátjaikká válnak. A Decathlon és az Alapítvány tavaly kezdte meg a közös munkát, melynek egyik fontos mérföldköve az Idősek Sportos Barátai program elindítása. Ennek keretében a sportszerkereskedő különböző sportszereket adományozott az Alapítvány által választott intézményeknek. A sportszerek listáját a gyógytornászok javaslatai, illetve a kiválasztott intézményekben működős ingyenes senior tornák típusaihoz igazítva állították össze, így került bele jógaszőnyeg, lépcsőzőgép, szenzoros labda, de még pingpongasztal is.

Az adományozáson felül a cég több közös sportprogramot is szervez az alapítvánnyal karöltve, illetve az ő munkájukat is szeretné segíteni azzal, hogy mindenkit arra bíztat, csatlakozzanak önkéntesként az Idősek Barátai Programhoz.

The post Lendületben 60 felett is! (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Több nyugati ország átmenetileg bezárja kabuli nagykövetségét

MOCOHU

Egyszerű kérdések, fontos válaszok az aranyérbetegségről (x)

MOCOHU

Érvénytelen lesz a gyermekvédelmi népszavazás

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This