15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covid-19delta variánsjakab ferenckoronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekkoronavírus magyarországKözéletMAGYARORSZÁGnegyedik hullámvirológus

Jakab Ferenc: Már ősz előtt berobbanhat a negyedik hullám

Jakab Ferenc virológus a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem küzdöttük le a koronavírus-járványt. Az MTI által szemlézett interjúban a professzor arról beszélt, hogy borítékolható, Európában a delta variáns idézi elő a következő hullámot. Úgy látja, egyértelműen van ok az aggodalomra. Azt látni, hogy még ott is emelkedésnek indult a fertőzésszám, ahol viszonylag magas az átoltottság, például Izraelben.

Kapcsolódó
Az oltásokkal elsőként győzték le, de most ismét feltámadt a járvány Izraelben

Megjelent a delta variáns, a kormány máris lépett.

Tehát senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük, maximum most fellélegezhetünk egy kicsit. Magyarországon valóban magas az átoltottság aránya, de vannak, akiknek még semmiféle védettsége nincsen. Ők elég jelentős százalékát teszik ki az ország lakosságának ahhoz, hogy a járvány negyedik hullámát elindítsák.

A koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője arra számít, hogy a negyedik hullám komolyabb lesz az elsőnél, de gyengébb a harmadiknál. Nem hiszi, hogy nagyon erős vírushullám elé nézünk, de abban biztos, hogy megérezzük.

A professzor azt mondta, már ősz előtt elérheti Magyarországot a negyedik hullám, kis szerencse kell ahhoz, hogy az augusztust még megússzuk. Az már jobban érinti majd a fiatalabbakat, ami részben magyarázható azzal, hogy az ő populációjukban alacsonyabb az átoltottság.

A professzor megismételte a fertőzési láncot csak oltással lehet megakadályozni, és mindenképpen kijelenthető, hogy az oltottak nagyobb biztonságban vannak az oltatlanoknál, náluk a betegség nem olyan súlyos lefolyású.

The post Jakab Ferenc: Már ősz előtt berobbanhat a negyedik hullám first appeared on 24.hu.

Related posts

Szijjártó Péter nem túl diplomatikusan osztotta ki az UEFA-t

MO.CO.HU

Sanna Marin megköszönte

MO.CO.HU

Pecsenyesütőre is kapott pénzt a járvány közepén zanzibári útjával elhíresült polgármester családja

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This