8.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
belgiumhollandiakoronavíruskoronavírus friss hírekluxemburgMAGYARORSZÁGNagyvilág

Látványosan növekszik az új fertőzöttek száma a Benelux-államokban

Ismét növekvő tendenciát mutat a koronavírussal fertőzött esetek száma a Benelux-országokban, Belgiumban egy hét alatt 78 százalékkal, Hollandiában 277 százalékkal, Luxemburgban pedig több mint hétszer annyi fertőzöttet regisztráltak a hét folyamán, mint a korábbi hétnapos időszakban – írja az MTI.

A belga közegészségügyi intézet pénteken közzétett adatai szerint az elmúlt hét során naponta átlagosan 628 új koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek fel az országban, ami 78 százalékkal több az előző hét adataihoz képest. A vírus szaporodási száma 1,09-re emelkedett, ami azt jelenti, hogy a járvány terjedése ismét gyorsul. A 100 ezer lakosra jutó új esetek szám elérte az 59,8-at – tették hozzá.

Az elmúlt hét folyamán naponta átlagosan 18 fertőzött kórházi kezelését kezdték meg Belgiumban, csaknem 20 százalékkal többet, mint az előző héten. jelenleg 250 beteget kezelnek koronavírussal, közülük 95-en intenzív ellátásban részesülnek. Az elmúlt hétnapos időszakban naponta átlagosan 3,3 ember halt meg a koronavírus szövődményeiben az országban, 8 százalékkal kevesebben, mint egy héttel korábban. A járvány kezdete óta 1 092 477 koronavírus-fertőzéses esetet diagnosztizáltak és 25 196 halálesetet jegyeztek fel Belgiumban.

Az illetékes holland közegészségügyi hatóság pénteki tájékoztatása szerint az országban ismét emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 5475 új esetet jegyeztek fel az országban, ez a hatszorosa az egy hete feljegyzett számoknak és 1815-tel több, mint csütörtökön. Az elmúlt héten naponta 2308 pozitív koronavírus-tesztet regisztráltak, ami 277 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest. Kórházban jelenleg 196 embert ápolnak koronavírussal, közülük 90-en részesülnek intenzív ellátásában. Mindkét adat enyhe csökkenést mutat – közölték.

A holland sajtó arról tájékoztatott, hogy a rendkívüli intézkedések feloldása helyezett a kormány újabb korlátozások bevezetését fontolgatja a fertőzések növekedésére hivatkozva. A várható intézkedések között a szórakozóhelyek újbóli, kötelező bezárása és a többnapos rendezvények lemondása szerepelhet.

A luxembourgi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint jelentősen növekedett az új fertőzöttek száma az országban. A hét folyamán 787 ember esetében azonosították a koronavírust, szemben az azt megelőző hétnapos időszakban feljegyzett 107-tel. A kormány az új fertőzöttek magas számát a távolságtartásra és az orrot és szájat takaró maszkviselésre vonatkozó szabályok megsértésével indokolta.

A koronavírus szövődményeiben kedden egy ember meghalt, ez az első járványhoz köthető haláleset Luxemburgban június eleje óta. A nagyhercegségben a járvány kezdete óta 71 879-en fertőződtek meg az újtípusú koronavírussal és 819-en haltak meg vírus okozta szövődményekben.

The post Látványosan növekszik az új fertőzöttek száma a Benelux-államokban first appeared on 24.hu.

Related posts

Rákfarkokat talált a gabonapehelyben, majd még undorítóbb dolgok kerültek elő a dobozból

MO.CO.HU

A nap legfontosabb hírei – 2023. február 6.

MO.CO.HU

Róma: füstbombát dobtak a rendőrökre a lezárások ellen tüntetők

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This