10.9 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavíruskoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁGNagyvilágnémetországspanyolország

Kockázatos területnek számít Spanyolország a német kormány szerint

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ismét erősödő terjedése miatt a német kormány a járványügyileg kockázatos területek közé sorolta pénteken Spanyolországot, a német szabadidős turizmus első számú külföldi célpontját – írja az MTI.

Az új besorolás révén vasárnaptól szigorított járványvédelmi szabályokat kell követniük a Spanyolországból Németországba utazóknak. Így az érkezést előre be kell jelenteni a kormány digitális beutazási nyilvántartási rendszerében, és a határ átlépése után egyenesen házi karanténba kell vonulni tíz napra. Mentesül a karanténkötelezettségtől az, aki teljes oltással rendelkezik, igazoltan átesett a SARS-CoV-2 fertőzésen vagy regisztrálja friss negatív vírusteszt leletét a beutazási nyilvántartásban.

A Spanyolországban nyaraló németek rendszerint repülővel utaznak, így a szigorítás a gyakorlatban nem jár nagy változással, mert a németországi járatokra eleve csakis negatív lelettel szabad felszállni, és a tesztet csakis a teljes oltást vagy a fertőzés átvészelését igazoló dokumentummal lehet kiváltani.

A német gyakorlat szerint járványügyileg kockázatos területnek számít minden ország vagy régió, ahol 50 felett van az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság, azaz a megelőző hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített száma.

Spanyolország a német nyaralóturizmus első számú célpontja. A koronavírus-világjárvány előtti utolsó évben, 2019-ben több mint 11 millió német látogatott el a dél-európai országba. A leginkább kedvelt vidékek a Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek. A kockázatos besorolás Spanyolország teljes területére, így a két szigetcsoportra is vonatkozik.

A három fokozatból álló német rendszer második fokozata az úgynevezett magas fertőzöttségű terület. Ebbe a kategóriába azok az országok vagy régiók tartoznak, amelyekben 200 felett van a hétnapi fertőzésgyakoriság. Az ilyen területről érkezők legkorábban az ötödik napon hagyhatják el a házi karantént negatív tesztlelettel. Pénteken ezt a besorolást kapta egy másik népszerű nyári idegenforgalmi célpont, Ciprus is.

A harmadik fokozat az úgynevezett vírusvariánssal fertőzött terület. Ebbe a kategóriába tartozik például Brazília és Dél-Afrika. Az ilyen besorolású térségből érkezőknek 14 napra kell karanténba vonulniuk, és nem rövidíthetik le vagy válthatják ki a karantént negatív SARS-CoV-2 teszttel.

The post Kockázatos területnek számít Spanyolország a német kormány szerint first appeared on 24.hu.

Related posts

Jelentősen drágul az autóiparban és telefongyártásnál használt egyik alkatrész

MO.CO.HU

„Innen nem lehet kiállni” – gondolhatják sokan, pedig de, lehet

MO.CO.HU

Bérleti díjat számol fel hétéves fiának, és számlákat fizetett vele egy floridai anyuka

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This