7 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fertőzöttekkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágusa

Nőtt az új fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, de leginkább az oltatlanok között

Mintegy 11 százalékkal nőtt az elmúlt héten az Egyesült Államokban a koronavírus-fertőzöttek száma, szinte teljes egészében a be nem oltott lakosok körében – közölték illetékesek csütörtökön, miközben az erősen fertőző delta variáns dominánssá vált az országban.

A fertőzöttek mintegy 93 százaléka olyan megyékben él, amelyekben az átoltottság aránya alacsonyabb 40 százaléknál – közölte Rochelle Walensky, az amerikai betegségellenőrző és megelőző központok (CDC) igazgatója. Szinte valamennyi halálozás és kórházi ápolás az oltatlan lakosság körében fordult elő – mondta Jeff Zients, a Fehér Háznak a járvány elleni erőfeszítésekért felelős csoportjának a vezetője.

Tömören fogalmazva: minél alacsonyabb az átoltottság aránya, annál többen szorulnak kórházi kezelésre

– mondta Rochelle Walensky, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója.

A CDC a héten jelentette be, hogy a SARS-CoV-2 nevű vírus delta változata vált meghatározóvá az Egyesült Államokban. Az erősen fertőző változat világszerte más országokban is dominánssá vált.

A Fehér Ház összpontosítani kívánja a szövetségi kormányzat segítségnyújtását az oltásban és Covid-ellenes kezelésekben mindenekelőtt Arkansas, Missouri, Nevada és Illinois államokban – közölte Zients.

A Fehér Ház a múlt héten jelentette be, hogy különleges egységeket küld Egyesült Államok-szerte a gócpontokba a delta variáns elleni küzdelem érdekében, miközben országszerte egyre nő a fertőzöttek száma.

A Fehér Ház azon is dolgozik, hogy az egész országban elérhető legyen a védőoltás az orvosi rendelőkben – tette hozzá Zients.

A szakértő szerint a delta variáns elsősorban a fiatalokra veszélyes. Megfigyelők szerint több súlyos betegséget okozhat a fiatalok között, mint a koronavírus többi változata.

Walensky hozzátette, hogy az Egyesült Államokban várhatóan a nyári táborokban és más közösségi eseményeken várható a járvány fellobbanása.

(MTI)

The post Nőtt az új fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, de leginkább az oltatlanok között first appeared on 24.hu.

Related posts

Kigyulladt Räikkönen Alfa Romeója az abu-dzabi szabadedzésen

MOCOHU

Szögeczki Ági: Szerettem volna tenni azért, hogy a VV jelző lekerüljön a nevem elől

MOCOHU

900 éves csillagászati rejtélyt oldhattak meg

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This