12.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
gaming laptoplenovolenovo ideapad gaming 3MAGYARORSZÁGTech

Ha a játék is fontos, ez lesz a te géped: Lenovo IdeaPad Gaming 3 (x)

A kaméleonkék és onixfekete színekben kapható IdeaPad Gaming 3 nagyjából 2,2 kg, méreteit tekintve pedig 359 mm széles, 249,6 mm mély, a legvastagabb pontján pedig 24,9 mm, így simán befér egy hátizsákba is. Külsőre a letisztultság és a visszafogottság jellemzi, így akkor sem kelt feltűnést, ha egy iskolai előadásra vagy egy üzleti meetingre ülünk be vele.

Lenovo

A gép teljes billentyűzetet kapott, kék háttérvilágítással és kényelmesen használható, méretes touchpaddel, az oldalán pedig megtaláljuk a legszükségesebb csatlakozókat: 2 db USB-A 3.1 Gen 1, egy USB-C 3.1, egy HDMI 2.0, LAN port a vezetékes internet kapcsolathoz, és egy kombinált fejhallgató-/mikrofoncsatlakozó. Ezekhez jön még a WIFI 802.11 ac, illetve a Bluetooth 5.1, a képernyő felől pedig nem maradt le a manapság elengedhetetlen (720p felbontású) webkamera, ami egy apró, de praktikus retesszel le is zárható, ha éppen nem használjuk.

A kijelző 15,6 hüvelykes, IPS LCD panellel, maximum 1920 x 1080 pixel felbontással, és az IdeaPad Gaming 3 esetében már választhatunk olyan variánst is, ami képes a 120 Hz megjelenítésére, így nincs akadálya a teljesen zökkenőmentes videójátékos élménynek. Utóbbit segíti a hardverkiépítés is, ráadásul a Lenovo gépe egyaránt kérhető Intel és AMD gyártotta komponensekkel.

Lenovo

A gépből létezik tizedik generációs Intel Core i5-10300H vagy Core i7-10750H processzorral szerelt változatok, illetve AMD Ryzen 5 4600H vagy AMD Ryzen 7 4800H chipsettel felvértezett variánsok is. Választástól függően emellé érkezhet egy 4 GB GDDR6 memóriával szerelt NVIDIA GeForce GTX 1650 vagy NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti videokártya, amit maximum 16 GB DDR4 memória egészíthet ki – a gép összesen két DDR4 SO-DIMM foglalattal rendelkezik, tehát utólag is gond nélkül bővíthető.

A gép akár 1 TB-os M.2 PCIe SSD-vel is kérhető, de van hely 2,5 hüvelykes merevlemeznek is, és természetesen a két meghajtótípus együtt is gond nélkül használható, továbbá ez esetben is könnyedén megoldható az utólagos bővítés. Az eddig felsorolt hardverekkel még a legújabb játékok futtatása sem jelent problémát élvezhető képfrissítés mellett, sőt az IdeaPad Gaming 3 még a kép- vagy videószerkesztős feladatoktól sem ijed meg.

Lenovo

A hangzásról két Dolby Audio kompatibilis 1,5 wattos hangszóró gondoskodik, a gépet pedig egy 45 Wh-s Li-Polymer akkumulátor tartja életben, ami akár hat és fél órán át képes biztosítani a gépnek szükséges energiát és emellé támogatja a Rapid Charge technológiát is. Utóbbi a gyakorlatban annyit tesz, hogy a gép mellé csomagolt, 135 wattos töltővel mindössze egy óra alatt nulláról 80 százalékos töltöttség érhető el, így a kicsomagolást és az első beüzemelést követően semmi nem akadályozza meg az embert, hogy megfelelő teljesítmény mellett vethesse bele magát a kedvenc játékába.

The post Ha a játék is fontos, ez lesz a te géped: Lenovo IdeaPad Gaming 3 (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Mégsem mutatják be a Partizán filmjét az SZFE-blokádról

MOCOHU

Kizárták a frakciójából soroksári jobbikost, aki 2019-ben az ellenzék közös polgármesterjelöltje volt

MOCOHU

Ezeket a képeket küldte vissza leállása után a Hubble

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This