14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldgyilkosságMAGYARORSZÁGnnivas megye

Egy 25 évvel ezelőtti, Vas megyei gyilkosság feltételezett elkövetőjét fogta el az NNI

Egy csaknem 25 éve történt emberölés feltételezett elkövetőjét vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – írta meg a Police.hu rendőrségi honlap.

1996 decemberében a Vas megyei Gersekaráton megöltek egy 84 éves asszonyt. Az elkövető az idős sértettet saját házában bántalmazta, majd megfojtotta. Holttestét a ház udvarán található mellékhelyiségbe rejtette el, majd az áldozat pénzével és aranyékszereivel távozott a helyszínről. A sértett idős kora ellenére a közösség meghatározó és aktív tagja volt, ezért halála és különösen annak körülményei megrázták a kistelepülésen élőket. A széleskörű nyomozás ellenére az elkövető kilétét nem sikerült azonosítani. Az üggyel 2021-ben kezdtek foglalkozni az KR NNI gyilkossági nyomozói, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival összefogva a nyomozás továbbfolytatása mellett döntöttek.

Az újraindult nyomozás során a KR NNI által végrehajtott adatgyűjtések és tanúkihallgatások mellett, a tudomány mai állásának megfelelő eszközökkel végzett szakértői vizsgálatok vezettek eredményre. Sikerült azonosítani a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a nyomozó iroda és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. július 6-án reggel fogtak el Vasváron.

Az elkövetéskor még csak 20-as éveiben járó, most 46 éves N. Zsoltot a hatóságok nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbevételét követően előterjesztést tettek letartóztatására a nyomozás felügyeletét ellátó Vas Megyei Főügyészség felé. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya folytatja.

The post Egy 25 évvel ezelőtti, Vas megyei gyilkosság feltételezett elkövetőjét fogta el az NNI first appeared on 24.hu.

Related posts

Szívós aksival mutatkozott be a POCO M3 okostelefon

MO.CO.HU

Mark Cavendish szakaszgyőzelemmel közelít a bringás legendához

MO.CO.HU

Nettó 150 milliárd forintra leszerződtek Mészárosékkal az atlétikai stadion építésére

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This