12.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
andy vajnaKultúraMAGYARORSZÁGpuskás-filmvajna tímea

Blikk: Vajna Tímea miatt áll a Puskás-mozifilm projektje

Andy Vajna terve volt, hogy Puskás Ferenc életéből játékfilm szülessen. Az egykori labdarúgó életéről már készült dokumentumfilm és musical is, de a producer a halála előtt egy nagyjátékfilmet és igazi sztárparádét álmodott meg. Az ügyhöz megnyerte a Flashdance és az Elemi ösztön forgatókönyvíróját, Joe Eszterhast is.

A Blikk most azt állítja, hogy a nagyívű projekt Vajna özvegye miatt nem halad előre.

Vajna Tímea hosszabb ideje az Egyesült Államokban tartózkodik. Az örökségéért és az amerikai állampolgárságért egyaránt harcoló özvegy a lap szerint korábban azt mondta, hogy első körben le kell zárulnia a hagyatéki tárgyalásnak, hogy a jogok hozzá kerüljenek.

Csak az állampolgárság megszerzése után járhatok el céges ügyekben, csak azután lesz aláírási jogom. Erre még várni kell, hiszen 2021-ben kérvényezhettem először az állampolgárságot

– közölte Vajna Tímea.

Andy Vajna és Eszterhas 2017-ben láttak neki a munkának, de Vajna 2019-es halála megakasztotta a folyamatokat. A film jogai özvegyére, Vajna Tímeára szálltak, aki többször nyilatkozott arról, hogy mindent megtesz azért, hogy az alkotás létrejöhessen. Bár tavaly júliusban arról lehetett hallani, hogy a projekt célegyenesbe került, a forgatókönyv kész, már lehet gondolkodni a szereplőkön, az elmúlt egy évben még csak említés sem esett a készülő szuperprodukcióról.

A lap a Nemzeti Filmintézetet is megkereste, és kiderítette, hogy eddig nem érkezett beadvány a Puskás-film kapcsán.

A Blikk megkereste Szöllősi Györgyöt is, de ő sem tudott beszámolni számottevő előrelépésről.

Az egyeztetések zajlanak, dolgozunk azon, hogy a mozi elkészüljön. Pár hónappal ezelőtt elkészült egy újabb, már átdolgozott változata a forgatókönyvnek. Az Eszterhas-könyv jogait birtokló örökössel, Vajna Tímeával is folyamatos kapcsolatban vagyok, ahogy mindenki mással, aki hozzájárulhat egy jó Puskás-film elkészítéséhez

– nyilatkozta a Blikknek a Puskás-ügyek nagykövete, aki még Andy Vajnával együtt kezdett el dolgozni a filmen.

The post Blikk: Vajna Tímea miatt áll a Puskás-mozifilm projektje first appeared on 24.hu.

Related posts

Felére zsugorodott a járvány miatt az irodapiaci kereslet

MOCOHU

Lejárt a határidő, Netanjahu nem tudott kormányt alakítani

MOCOHU

Itt a játék, amiben Müller Cecíliát kell megmenteni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This