15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kézilabdamagyar női kézilabda válogatottMAGYARORSZÁGmontenegrói női kézilabda válogatottnői kézilabda válogatottSport

Kovacsics győztes meccsen tért vissza a kéziválogatottba

A tokiói olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott 28-22-re legyőzte az ugyancsak kvótás Montenegró csapatát a Siófokon rendezett keddi edzőmérkőzésen. A magyar csapat egyetlen alkalommal sem került hátrányba, döntetlen is csak egyszer (9-9-nél) volt az állás.

Remek összpontosítással, támadásban és védekezésben is hatékonyan kezdték a meccset a magyarok (4-1), és bár a vendégek ezt követően felvették a játék ritmusát, a házigazdák a 21. percig őrizték vezetésüket. Akkor, 9-9-nél egyenlített az egyre pontosabban támadó Montenegró, amely hamarosan időt kért, de ezután megint a magyarok percei következtek, és mivel ismét mindkét kapu előtt javult a teljesítményük, a szünetben 14-10-re vezettek.

A 33. percben harmadik kiállítása után Tatjana Brnovic végleg kivált a vendégek közül, a másik oldalon márciusi vállsérülése után visszatért a pályára Kovacsics Anikó, aki szinte azonnal betalált.

A csereként beállt többi játékos is jól mutatkozott be, így a csapat lendülete a folytatásban sem tört meg (21-13). A második félidőben Schatzl Nadine és Vámos Petra dobta a magyar gólok többségét, az utolsó tíz perc hétgólos magyar előnyről kezdődött, és mivel a házigazdák a hajrában is magabiztosan kézilabdáztak, a vártnál sokkal simábban győztek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Jovanka Radicevic volt, aki 13 lövésből tíz gólt szerzett. A magyarok közül Klujber Katrin kivételével minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt. A kapusok közül Szikora Melinda és Bíró Blanka hat-hat, Janurik Kinga öt védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással, négy montenegrói siker mellett a magyarok ötödször győztek. A magyar válogatott pénteken 18.30-tól és jövő hétfőn 16 órától Brazília ellen játszik edzőmeccset Siófokon, majd jövő pénteken utazik Tokióba, ahol a felkészülés hajrájában Norvégiával találkozik, ezt követően pedig július 25-én Franciaország ellen kezdi meg szereplését az ötkarikás játékokon.

eredmény:

Magyarország – Montenegró 28-22 (14-10)
a magyar gólszerzők: Vámos 5, Schatzl 4, Szucsánszki, Lukács, Tomori 3-3, Bordás, Márton, Kisfaludy 2-2, Szöllősi-Zácsik, Kovacsics, Háfra, Kiss 1-1
lövések/gólok: 51/28, illetve 46/22
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 4/4
kiállítások: 8, illetve 18 perc

The post Kovacsics győztes meccsen tért vissza a kéziválogatottba first appeared on 24.hu.

Related posts

Időjárás: jön a strandolók rémálma

MOCOHU

Verstappen kőkeményen beszólt Hamiltonnak

MOCOHU

Sok helyen kell az oltatlanoknak gyorsteszt Németországban, és mostantól fizetni is kell érte

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This