13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldboicskei gyermekotthonigazgatójogerős ítéletkényzserítésMAGYARORSZÁGszexuális erőszak

Még 2 év 3 hónapot kapott jogerősen a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Jogerősen 2 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját, aki nyolc év fegyházat kapott korábban jogerősen szexuális bűncselekmények miatt.

V. Jánost hatósági eljárásban való kényszerítésben mondta ki bűnösnek a bíróság. Egykori kollégája három év négy hónap börtönt kapott, s öt évre eltiltották 18 év alatti személyek felügyeletével, gondozásával kapcsolatos összes tevékenységtől is.

V. Jánost nyolc év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélték korábban szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt. Emellett örökre eltiltották a foglalkozásától is. A vád szerint a férfi legalább tíz kiskorú fiút, a másodrendű vádlott, K. Béla pedig négy gyereket zaklatott szexuálisan.

Kapcsolódó
Kitálaltak a bicskei gyermekotthon volt lakói, miután egyik társuk a vonat elé ugrott

Arcukat vállalva, részletesen beszéltek arról, hogy az intézet köztiszteletben álló vezetője éveken át zaklatta őket.

A vád szerint V. János már felfüggesztett igazgatóként próbálta helyettese segítségével rábírni az egyik ellene valló gyereket, hogy vonja vissza a gyermekvédelmi gyám előtt tett rá nézve terhelő vallomását. A II. rendű vádlott  átadta az elkészült iratot a volt igazgatónak, aki azt lakásán őrizte, s itt került végül a nyomozóhatóság által lefoglalásra.

A fentieken túl a II. rendű vádlott készpénz ígéretével arra kívánta rávenni a volt főnökével szemben szexuális visszaélések miatt indult büntetőügyben tanúként kihallgatott másik kiskorút, hogy vonja vissza a volt igazgatóra tett terhelő vallomását. A tanú azonban a felajánlott pénzt nem fogadta el, és elutasította a kérést. A törvényszék ítélete jogerős.

The post Még 2 év 3 hónapot kapott jogerősen a bicskei gyermekotthon volt igazgatója first appeared on 24.hu.

Related posts

Leszakadt a Ritz-Carlton hotel homlokzata Budapesten

MOCOHU

Oszvald Marika bement a Reggelibe cigánykerekezni, hogy eloszlassa a kételyeket

MOCOHU

A pedagógusok levélben kérik Káslert, tegyen valamit, mert egyre nagyobb veszélyben vannak a gyerekek

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This