18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
balesetÉlet-Stílusfüggetlenség napjajúlius 4.MAGYARORSZÁGocean citytűzijáték

Videón, ahogy idő előtt felrobban a függetlenség napi tűzíjáték egy marylandi strandon

A Maryland állambeli Ocean Cityben a július 4-i ünnepséghez tartozó tűzijátékot lebonyolító vállalat alkalmazottjai könnyebb sérüléseket szenvedtek vasárnap, miután a tűzijáték véletlenül felrobbant – közölte a CNN honlapja.

A balesetet egy Natalie nevű nő videóra vette, és Twitteren is megosztotta, ahol a felvétel már 1,3 millió megtekintésnél jár.

A segélyhívás után elinduló hatóságok először azt hitték, hogy egy autó gyulladt ki, de amikor a megérkeztek a helyszínre, akkor kiderült, hogy a függetlenség napi ünnepséghez bekészített tűzijáték miatt hívták őket, ami véletlenül idő előtt felrobbant – osztotta meg a részleteket az Ocean City-i tűzoltóság vasárnap reggel egy Facebook-bejegyzésben.

Az idő előtt felrobbanó tűzijáték miatt megsérülő alkalmazottak elutasították kórházba szállítást, a robbanástól pedig rajtuk kívül nem sérült meg senki más.

„Mielőtt a tűzijátékot kirakták a járműből, a tűzoltók biztonságos zónát hoztak létre körülötte, és egyéb biztonsági protokollokat vezettek be” – fogalmazott Richie Bowers, Ocean City tűzoltóparancsnoka a közleményben, majd azzal folytatta, hogy

éppen ez a zóna és a biztonsági protokollok akadályozták meg, hogy bárki más megsérüljön.

A baleset miatt lefújt Ocean City-i tűzijátékért felelős cég, a Starfire Corporation szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy több más ügynökség közreműködésével vizsgálják a vasárnapi robbanás okát. A szóvivő hozzátette, hogy a tűzijátékban használt összes termék a tengerentúlról érkezett, ezért a tűzijátékok eredetét és a szállítási körülményeit is vizsgálják.

A Starfire Corporation szörnyen érzi magát a történtek miatt, és hálásak vagyunk az Ocean City-i tűzoltóságnak és az összes többi ügynökségnek, amelyek ma segítettek. A tűzijátékot irányító csapatban mindenki jól képzett, rendelkezik engedéllyel, és a protokollokat követte a tűzijáték lebonyolításakor

– fogalmazott a szóvivő.

A tűzoltók a helyszínen vannak, és folytatják a vizsgálatot, Ocean Cityben pedig minden tűzijátékos ünnepséget töröltek óvatosságból – derül ki a tűzoltóság következő Facebook-posztjából.

Jelenleg a tűzijáték kisülésének oka ismeretlen. A tűzijáték helyszíne körül kordont állítottak fel, és ez a biztonsági ellenőrzések befejezéséig fenn is marad, ami több napig is eltarthat

– közölte a vizsgálat állásáról a hatóság. A sétány egyes részeit ezért a biztonsági ellenőrzések befejezéséig lezárták.

A város július 4-i ünnepsége a tervek szerint este 8 órakor kezdődött volna a zenés vendégekkel, a tűzijáték pedig 9 óra 30 perckor kezdődött volna.

The post Videón, ahogy idő előtt felrobban a függetlenség napi tűzíjáték egy marylandi strandon first appeared on 24.hu.

Related posts

Teljesen megnyitották az indiai mozikat

MO.CO.HU

Dunaújvárosból is vezényelnek át orvosokat és ápolókat a Szent János Kórházba

MO.CO.HU

Spanglizás közben lepte meg a kertben tanárát a diák

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This