4.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbűnügyMAGYARORSZÁGszexuális erőszak

Kevesli a főügyészség a 7-13 éves kislányokat fogdosó pedofil büntetését

Súlyosabb büntetést kért a másodfokon eljáró Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a 12 év fegyházra ítélt férfire, aki négy 7 és 13 éves kiskorú lányt tapogatott és simogatott a ruhájukon keresztül és úgy, hogy benyúlt a ruhájuk alá.

A Szombathelyi Törvényszék 12 év fegyházra ítélte a férfit májusban több rendbeli – részben folytatólagosan elkövetett – minősített szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt, azzal, hogy minden olyan tevékenységtől eltiltották, amely során 18 év alatt i gyerekekkel foglalkozhatna. Emellett elrendelték a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is.

A nem jogerős ítélet szerint a férfi négy kislány sérelmére is súlyosan szeméremsértő cselekményeket követett el, három gyerek esetében ismételten is.  Az ítélkezési gyakorlat szerint súlyosan szeméremsértő a nő, a gyermek mellének megfogása, nemi szervének simogatása, még ruhán keresztül is, ha az a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy kielégítésére irányult vagy arra alkalmas.

A tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális cselekmény pedig nem szexuális kényszerítésnek, nem szexuális visszaélésnek vagy szeméremsértésnek, hanem szexuális erőszaknak minősül. Fennáll a kapcsolati viszony, a „felügyelete alatt állás” is, még ha rövid is az az időtartam, ami alatt az elkövető meghatározhatja a gyerektől elvárt magatartást, vagyis kiskorú esetén gyakorolhatja mindazon jogokat, amelyek az adott körülmények között a szülőt illetnék; illetve az „egyéb módon az elkövető befolyása alatt állás” is, mert a terhelt családi barátnak is számított.

A másodfokú ügyészség szerint fennáll azonban – a megállapítottnál több esetben is – az „erőszakkal” elkövetés is, mert a tényállás szerint többször volt tényleges fizikai ellenállás, amikor a kislány úgy próbálta elhárítani a férfit, hogy rugdosott, ficánkolt, illetve amikor a gyerek nem tudott szabadulni a pedofiltól, mert derekánál visszahúzta.

A másodfokú ügyészség szerint a kiszabott büntetés egészében a cselekmények részben súlyos minősítése mellett is megfelel annak a jogalkotói és társadalmi elvárásnak, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúak sérelmére elkövetett nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmények elkövetőivel, így a kislányok bizalmával visszaélő férfival szemben is, a törvény minél nagyobb szigora kerüljön alkalmazásra.

The post Kevesli a főügyészség a 7-13 éves kislányokat fogdosó pedofil büntetését first appeared on 24.hu.

Related posts

Mexikóban feltámadt a Mercedes, de Verstappen rajtolhat az élről

MOCOHU

Mintegy félmillió fiatalt érinthet az szja-mentesség jövőre

MOCOHU

A Veszprém nagyon megrázta magát a második félidőben a dániai BL-meccsen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This