8.5 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-Stílusfüggőleges pénisztörésMAGYARORSZÁGpéniszpéniszműtétpénisztörésszexbaleset

Világelső szexvészhelyzet: függőlegesen tört el a pénisze

Egy 40 éves brit férfi orvosi (és vélhetően szexuális) történelmet (is) írt azzal, hogy az övé volt az első olyan dokumentált szexuális baleset, amikor valakinek három centis függőleges szakadást okozott a péniszén egy rossz mozdulat. A férfit 24 órán belül megműtötték és azóta teljesen felépült – írja a Gizmodo.

Kedden jelent meg a baleset és a műtét részleteinek dokumentációja a British Medical Journalban, azaz a Brit Orvosi Szaklapban.

A pénisztörés pontosabban úgy írható le, mint a heréket védő tokból induló szakadás. Ez az a rész, ami pumpája a vért a péniszbe.

Az ok, amiért ez a sérülés olyan érzés, mintha csonttörés lenne, az az, hogy ilyesmi általában szex közben történik, amikor a teljesen felálló pénisz túlságosan meghajlik a nagy erejű nyomás alatt, ami aztán a péniszben lévő vér szivárgását okozza. Amikor ez megtörténik, akkor a csonttöréshez hasonlóan szinte mindig hangos pukkanás kíséri, gyorsan kialakuló zúzódással és duzzanattal együtt. A sérüléstől az erekció is azonnal elmúlik.

A feltételezések szerint gyakran fordulhatnak elő ilyen szexuális balesetek, de általában a szégyenérzet miatt nem fordulnak orvoshoz az emberek.

A kedden közzétett esettanulmány mögött álló urológusok szerint az érthető okokból anonimitását megőrizni kívánó páciensük sérülése ritkább annál, amiket eddig láttak. Mint a legtöbb ilyen esetben, a 40 éves férfi is szex közben sérült meg.  Akkor, amikor a nő volt felül, és  a férfi pénisze „nekicsattant a partnere gátjának”. De a férfi alteste nem mutatta a megszokott tüneteket. Nem hallott például hangos pukkanást, de nem alakult ki olyan nagy duzzanata sem, és a merevedését sem veszítette el azonnal, hanem csak szépen lassan.

A szokatlan tünetek felsimerése után az orvosok úgy gondolták, szükségük van valamire, amire ilyenkor általában nem szokott lenni: egy MRI-vizsgálatra – ez alapján kiderült, hogy a férfi péniszének a középső részén, annak is a jobb oldalán van egy három centiméteres, függőleges irányú szakadás.

Ami azért volt igazán furcsa, mert az ilyen sérülések szinte mindig keresztirányúak, vagyis vízszintesek szoktak lenni. A korábbi esetek orvosi leírásainak átvizsgálása után úgy tűnik, hogy ez az első ilyen jellegű sérülés, amit valaha dokumentáltak. Sajnos (vagy talán szerencsére a finnyás olvasók számára) az orvosok nem készítettek fényképeket a sérülésről, a járványhoz kapcsolódó akkori korlátozások miatt.

Tekintettel a férfi enyhébb tüneteire, az orvosok azt feltételezik, hogy a függőlegesen törött pénisz megjelenése és hosszú távú kimenetele érezhetően különbözhet a tipikusabb, vízszintes irányú sérülésekhez képest. A pénisztörés súlyos orvosi vészhelyzet, amely rokkantsághoz vezethet, ezért ajánlott, hogy az orvosok 24 órán belül kezeljék. Még az általában a szakadás helyreállítását és a vérzés elállítását célzó műtét vagy más kezelések mellett is maradandó olyan szövődményei lehetnek, mint például a tartós merevedési zavar, a heges és szűkült húgycső, vagy a korábbinál sokkal görbültebb pénisz.

Szerencsére ebben az esetben a műtét teljes sikernek tűnik. A férfinak nem kellett sokáig várnia, hogy maradandó problémák nélkül felépüljön. Hat hónapon belül képes volt folytatni a szexuális életét, és nem számolt be jelentős hegesedésről vagy más maradandó elváltozásról.

Bármennyire is ritkának számít a pénisztörés, a szerzők remélik, hogy az ehhez hasonló esetek nagyközönségnek való bemutatása a jövőben meggyőzi a férfiakat arról, hogy sürgős egészségügyi problémaként kezeljék, és azonnal segítséget kérjenek, ha eltörik a péniszük.

Azt hiszem, az a fontos része a történetnetnek, aminek át kéne mennie, hogy néhány férfi számára ez nagyon személyes és kínos kérdés, ezért, nem kérnek azonnal orvosi tanácsot

– mondta a vezető szerző, Sam Hughes, az angliai Yorkban élő urológus és sebész a Gizmodónak.

Pedig elég gyorsan, általában hat órán belül műtőbe kell vinnünk őket. És ha késik, hogy oda eljuttassuk őket, hogy helyrehozzuk a törést, akkor hosszú távú következményei lehetnek, például a jövőben erekciós nehézségek, és ez nyilvánvalóan mentális egészségügyi problémákkal is járhat

– hangsúlyozta az orvos, mennyire nem játék a pénisztörés.

Egyébként ilyen balesetek általában úgy történnek, hogy a partnerek kutyapózban szexelnek, vagy úgy, hogy a férfi van alul.

The post Világelső szexvészhelyzet: függőlegesen tört el a pénisze first appeared on 24.hu.

Related posts

A bolgárok sem kapnak orosz gázt

MOCOHU

Romániába közel kétezer koronavírusos beteg van kórházi várólistán

MOCOHU

Újabb fontos uniós támogatásokat vesztenek el az alapítványi egyetemek

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This