15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bitcoindonald trumpGazdaságinteractive brokersMAGYARORSZÁGpéterffy tamástőzsde

Fel akarja rázni a tőzsdét, a bitcoint hülyeségnek tartja a leggazdagabb magyar

Péterffy Tamás 22 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ leggazdagabb magyar embere. Az évtizedek óta Amerikában élő üzletember június elején Budapesten járt, találkozott mások mellett Orbán Viktorral és Matolcsy Györggyel, emellett interjút adott a Forbesnak, amelyből a magazin internetes kiadása rövid részleteket közölt.

Péterffy nem magánlátogatás céljából érkezett Magyarországra, elektronikus tőzsdei kereskedési cége, az Interactive Brokers innen készül lefedni nagyjából Európa felét.

„Fel szeretnénk rázni a tőzsdét. Nemcsak Magyarországon, hanem a térség többi országában is. Ez még elég homályos koncepció, most kezd tisztulni, de Magyarországon nagyon olcsók az értékpapírok a többi országhoz képest, és ezt szeretnénk kutatásokkal bemutatni. Az a célom, hogy év végére globálisan körülbelül 1,8 millió ügyfelünk legyen, ha a növekménynek csak 1 százalékát sikerülne megnyerni, az plusz négyezer kliens. Beszéltem a tőzsde elnökével is, szeretnénk az ETF-eket is népszerűsíteni, és mi magunk is ETF-eket csinálni, hiszen van tapasztalatunk az elektronikus piacon” – mondta magyarországi terveiről.

Szó esett a bitcoinról, amit hülyeségnek tart, hozzátéve, hogy az emberek elég gyakran hisznek a hülyeségeknek, és elmondta a véleményét Donald Trump elnökségéről is:

Ha nem mondott volna semmit, és nem írt volna semmit a Twitteren, akkor a valaha volt egyik legjobb elnöke lett volna Amerikának. Mert nagyon jó dolgokat csinált, és ő volt az első amerikai elnök, akinek a szavát az átlagember is megértette.

The post Fel akarja rázni a tőzsdét, a bitcoint hülyeségnek tartja a leggazdagabb magyar first appeared on 24.hu.

Related posts

Csak 65 éven aluliaknak ajánlják az AstraZeneca-vakcinát Franciaországban

MOCOHU

A világ legfejlettebb országai megállapodtak arról, hogy jöjjön a globális minimumadó

MOCOHU

Kétszer fejbe, kétszer hasba szúrta a feleségét egy férfi Úriban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This