6.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
becsületsértésBelföldberettyóújfalufidelitasgarázdaságítéletkönnyű testi sértésMAGYARORSZÁGtikász ferenc

Minden ellene felhozott vádpontban bűnösnek találta a bíróság a berettyóújfalui Fidelitas volt elnökét

Jogerősen elítélte a Debreceni Törvényszék a berettyóújfalui Fidelitas volt elnökét, aki 2019-ben egy koncert után szidalmazott, majd megütött egy nőt – írta a Debreciner.hu.

Tikász Ferencnek a debreceni Főnix Csarnokban járt el a keze 2019. március 29-én. Ekkor – az elsőfokú bíróság megállapítása szerint – egy koncert után a vádlott a ruhatárnál hangosan szidalmazta V. Beáta sértettet, aki további inzultusra számítva videózni kezdett a telefonjával. Ezt követően Tikász kiütötte a kezéből a telefont, a sértett pedig eközben a homlokán nyolc napon belül gyógyuló sérülést szerzett. A férfit ezért a Debrecen Járásbíróság január 21-én garázdaság bűntettében, valamint könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek, büntetésként pedig 600 ezer forint megfizetésére kötelezte. Ezt az ítéletet július másodikán a Debreceni Törvényszék is helyben hagyta.

Tikász a vallomásában kijelentette, nem igaz, hogy megütötte V. Beátát, a bírónő kérdésére pedig azt is elmondta: nem kért bocsánatot tőle azért, mert hangosan szidalmazta a Főnix Csarnokban.

Az elsőfokú bírósággal szemben másodfokon enyhítő körülményeket is állapítottak meg. Figyelembe vették a vádlott részbeni beismerő vallomását, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosbító körülményként vették, hogy a vádlott büntetett előéletű, ráadásul korábban is hasonló jellegű bűncselekményt követett el. A másodfokon eljáró bírónő a perbeszédeket megelőzően ugyanis megállapította,

hogy Tikász Ferenc büntetett előéletű: 2018. május 15-én jogerősen pénzbüntetésre ítélték védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett könnyű testi sértés miatt. 

A bíróság azt is megállapította, hogy Tikász a történtekkor láthatóan ittas volt.

Az ítélethirdetést követően V. Beáta sértett a Debrecinernek elmondta, megkönnyebbült. Számított arra, hogy elítélik a vádlottat, annak ellenére, hogy részben tagadta a tetteit. V. Beáta attól tart azonban, hogy a pénzbüntetés nem fogja visszatartani Tikászt az újabb bűncselekmény elkövetésétől.

The post Minden ellene felhozott vádpontban bűnösnek találta a bíróság a berettyóújfalui Fidelitas volt elnökét first appeared on 24.hu.

Related posts

ROG Ally: Korlátlan játék, bárhol és bármikor

MOCOHU

Kamion gázolt halálra egy férfit Angyalföldön

MOCOHU

Lenny Kravitz mindjárt 60 éves, de új képét látva sakkmeccset lehetne rendezni a hasán

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This