13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-Stílusjulianne mooreMAGYARORSZÁG

Julianne Moore szerint szexista azt mondani valakire, hogy „méltóságteljesen öregszik”

Julianne Moore az As If magazin címlapjára került a napokban, melynek interjút is adott. Szerinte az öregedéssel kapcsolatban a társadalom megannyi rossz kifejezést használ, stigmatizálja azt, mintha bármilyen ráhatásunk is volna a folyamatra. Sőt, a színésznő úgy fogalmazott, mikor valakire azt mondják, méltóságteljesen öregszik, az egy szexista megfogalmazás.

Van kegyetlen vagy kevésbé méltóságos folyamata amúgy az öregedésnek? Semmilyen ráhatásunk nincs erre. Senkinek nincs, épp ezért nem létezik méltóságteljes vagy kevésbé méltóságos módja. Egyszerűen csak létezik, jelen van az életünkben, és még mindig úgy beszélünk az egészről, mintha mi irányítanánk. Gyerekként kapunk egy narratívát arról, hogy az iskolában folyamatosan fejlődni fogunk, ekképp a főiskolán is, majd a tanulmányok befejeztével a növekedés gondolatát elvágjuk, megszűnik, kész. És már csak az öregedésre koncentrálunk, holott egy egész életünk van, amit le kell élnünk fejlődéssel, új dolgok tanulásával, segítőkészséggel.

A színésznő továbbá kifejtette, hogy emberként kell nőnünk egész életünkben, azaz cselekedeteinkkel szolgálhatunk rá arra, hogy a méltóságteljes öregedés narratíváját felváltsa az általa csak „belső növekedésnek” nevezett folyamat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AS IF Magazine (@asifmagazine) által megosztott bejegyzés

The post Julianne Moore szerint szexista azt mondani valakire, hogy „méltóságteljesen öregszik” first appeared on 24.hu.

Related posts

Várhatóan drágulni fognak a jegyárak az easyJetnél a különadó miatt

MO.CO.HU

Elton John idei Oscar-partija kivételesen virtuális lesz, és nem a megszokott VIP-buli

MO.CO.HU

Jó hír: kék bálnák eddig ismeretlen populációját fedezték fel

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This