9.3 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
4iGdelta system kft.digitális kormányzati ügynökségdigitális kormányzati ügynökség zrt.Gazdaságjászai gellértMAGYARORSZÁGminiszterelnöki kabinetirodarogán antal

Két, egyenként 200 milliárdos keretmegállapodást is kötött a kormányzati ügynökség informatikai beszerzésekre

Hatalmas összegű keretmegállapodást kötött két informatikai tőzsdei cég a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-vel, derül ki a Telex cikkéből.

Homogén és inhomogén szerverek és tárolók beszerzésére vonatkozott a felhívás, öt-öt konzorciumot hirdetett ki nyertesként a DKÜ, és mindkét résznél ott van a nyertesek között a 4ig által vezetett konzorcium. A keretmegállapodás összege nettó 204 milliárd forint, de ez nem jelent automatikusan megrendeléseket, mivel az egyes konkrét beszerzéseket újra megversenyeztetik a konzorciumok között.

A több mint 60 százalékban Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG a kormányzat kedvenc IT-cégének számít, évek óta hasít az állami tendereken, idén már a DKÜ-szerződés előtt is több mint 7 milliárd forintnyi megrendelést kapott – írja a Telex.

Egy nappal korábban pedig a Delta Technologies számolt be a maga keretszerződéséről: a tőzsdei cég leányvállalata, a Delta Systems Kft. szintén 200 milliárd forint értékben állapodott meg a DKÜ-vel, írja a portál.

A DKÜ idén év elején 945 milliárd forint értékben írt ki informatikai közbeszerzéseket.

The post Két, egyenként 200 milliárdos keretmegállapodást is kötött a kormányzati ügynökség informatikai beszerzésekre first appeared on 24.hu.

Related posts

“Az én uram a világ legokosabb pasija” – exkluzív interjú Rák Katival

MOCOHU

Egy hiba miatt lehetnek lassabbak a frissített iPhone-ok

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021.06.27.

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This