9.4 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
cápatámadásÉlet-Stílusfehér cápakaliforniaMAGYARORSZÁGnemanja spasojevictúlélőtúlélte

Túlélte egy fehér cápa támadását egy kaliforniai strand vízében rákászkodó férfi

Nemanja Spasojevic számos alkalommal úszott már San Franciscóval szomszédos San Mateo megye strandjain, és sosem érte semmilyen baleset – egészen a hétvégéig, amikor megharapta egy fehér cápa.

A 38 éves San Franciscó-i férfi – akinek a szerencsés történetéről a People számolt be – rákokat keresett a Gray Whale Cove State Beachen, amikor először éles fájdalmat, majd egy lökést érzett.

Nagyon gyors érzés volt, majdnem olyan, mint egy szúnyogcsípés

– írta le a San Franciscó-i KPIX-TV-nek a történéseket. Amikor lenézett, szemtől szemben állt a cápával, amely éppen a lábába mélyesztette a fogait.

Spasojevic ezután visszatért a partra, ahol már csak sántikálva tudott sétálni, és a búvárruhája is átvérzett, ezért odaszólt egy közeli halásznak.

Azt kiáltottam a halásznak: „Hé! Segítség! Cápatámadás!” – mondta a híradónak, majd így folytatta: „eltartott egy darabig, amíg felhívtam a figyelmét, de amint meglátott, csak úgy leestem a homokra.”

Szerencsére Spasojevic nem szenvedett súlyos sérüléseket, bár a harapás 10 szúrt sebet hagyott a lábán, és az incidens miatt még mindig sántít egy kicsit. (A fenti, nagy túlélést megörökítő riportban egyébként a harapások nyomairól is mutatnak egy fotót.)

Mindaugas Dulinskas / Getty Images

A People szerint egy másik amerikai televíziónak, a KNTV-nek azt nyilatkozta Spasojevic, hogy nagyon szerencsésnek érzi magát, mert a fehér cápa nem volt vele szemben olyan agresszív, mint amilyen lehetett volna.

„Nem ütötte meg a lábamat” – mesélte a férfi, majd azt is hozzátette:

Ha nem lett volna gyengéd, akkor nem állnék itt.

Nemanja Spasojevicet a sérülései miatt először kórházba szállították, de azóta már hazaengdték lábadozni.

Valószínűleg én vagyok a legszerencsésebb fickó a világon, akit elkapott egy fehér cápa, és még aznap kijöttem a kórházból

– mondta a történtekkel kapcsolatban.

David Ebert, a Csendes-óceáni Cápakutató Központ programigazgatója a KNTV megkeresésére közölte: a fehér cápák nem akarják megenni az embereket, ezért nem is keresik őket a vízben, és ebben az esetben is csak annyi történt valószínűleg, hogy a ragadozó összetévesztette a férfit egy fókával.

[Az emberek] nem szerepelnek az étlapon. Alkalmanként előfordulnak olyan cápás incidensek, mint ma, de az ilyesmi általában nagyon ritka. [A cápák] a szörfösök esetében valószínűleg nem tudják pontosan megállapítani, hogy mi volt az. Tudják, hogy van ott valami

– de a szakember szerint azt is érzik, hogy nem olyan, mint egy fóka. Ezért viszonylag gyakori, hogy egy-egy szörföst megkap egy cápa, aztán úgy dönt, mégsem támadja meg rendesen.

The post Túlélte egy fehér cápa támadását egy kaliforniai strand vízében rákászkodó férfi first appeared on 24.hu.

Related posts

Januárban visszatér egy sereg régi ismerős

MOCOHU

Energiatakarékos újépítésű lakást venne? Mutatjuk az új kínálatot!

MOCOHU

Shay Mitchell második gyerekével terhes

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This