14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddíjátadáshuth gergelyMAGYARORSZÁGmédianéző központnézőpont intézetvillányi károly

Jótollú magyar újságíró díjat kapott a Pesti Srácok főszerkesztője

Már harmadszor adták át a Nézőpont Intézet alá tartozó Médianéző Központ 2019-es alapítású díját, a Jótollú magyar újságíró díjat – közölte a Nézőpont honlapján szerdán. A fiatal, ám annál rangosabb elismerést március 15-én szokták átadni, ám a pandémia áthúzta a terveket, június 30-ra kellett halasztani a díjazást.

Rangos díjhoz rangos zsűri dukál: az odaítélő kuratóriumban helyet kapott a közmédiás Nagy Katalin (Magyar Rádió), a kormánybarát lapokat tömörítő Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője, Néző László, a kormánybarát Pesti Srácok újságírója, Szarvas Szilveszter, valamint a két korábbi díjazott, a kormánybarát HírTV-ből Gajdics Ottó és Szentesi Zöldi László kormánybarát műsorvezető, újságíró, főmunkatárs.

Döntésük alapján az idei díjakat Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, valamint Villányi Károly, a Mediaworks hírcentrumának főszerkesztője vehette át a rangos elismerést.

Mráz Ágoston Sámuel a kormánybarát Nézőpont Intézettől így méltatta a vesztes sajtóperekkel sűrűn illetett Pesti Srácok főszerkesztőjét:

élő bizonyítékává vált annak, hogy a jobboldali médiamunkások nagy dolgokra is képesek. Nem csak kiválóan végzik a munkájukat, hanem fejlődni, alkotni, előre lépni is tudnak, ezzel pedig csattanós választ tudnak adni azoknak, akik a média pluralizmusért aggódnak.

Huth elmondta, „abban a közegben érezheti magát, amelyben mindig igazán otthon volt”, a konzervatív média pedig egy „nagyon felszabadult, nagyon jóhangulatú, nagyon összetartó, rengeteget dolgozó közösség”, aminek hálás, hogy a tagja lehet.

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója Villányi Károlyt méltatta, aki mindig hibátlanul végzi feladatát és az elsők között távozott a G-nap után irányt váltott Magyar Nemzetből. Villányi is köszönte a díjat, no meg hogy „ekkora csatazajban is meghallják és észreveszik az embert, tudják, hogy van, létezik és dolgozik.” Kifejezte örömét, hogy Huth-tal együtt kapta meg a díjat, akivel az évek során számos tényfeltáró cikken dolgozhattak együtt.

The post Jótollú magyar újságíró díjat kapott a Pesti Srácok főszerkesztője first appeared on 24.hu.

Related posts

Jövő héten nyit Eminem étterme, spagettizni máshol semmi értelme

MO.CO.HU

„Kapitalista táncmozdulatok” miatt tartóztattak le egy tánctanárt Észak-Koreában

MO.CO.HU

Allen kontra Farrow: A szörnyeteg a szent család ellen

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This