15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
európai értékekeurópai unióeuropolihomofób pedofiltörvényKözéletMAGYARORSZÁGorbán-kormányursula von der leyenvera jourova

Az uniós bírósághoz fordulhatnak a homofób pedofiltörvény miatt

Levélben fordult a múlt héten az Európai Bizottság a magyar kormányhoz a homofób pedofiltörvény ügyében. Erre csütörtökön várható válasz az Orbán-kormány részéről.  Az MTI szerint Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa szerdán egy sajtókonferencián arról beszélt Brüsszelben, ha a választ a Bizottság nem találja kielégítőnek, nem fognak habozni, hogy jogi síkra tereljék az ügyet, amely akár elérheti az uniós bíróságot is.

Abban az esetben, ha az uniós bíróság is helyben hagyja majd az Európai Bizottság panaszát, az akár pénzügyi szankciókat is eredményezhet – emlékeztett Jurová

A cseh biztos azt is közölte, teljes mértékben osztja Ursula von der Leyennek, a Bizottság elnökének véleményét, amely szerint a magyar jogszabály szégyenletes. A homofób pedofiltörvény esetében azonban – figyelmeztetett Jurová – nem alkalmazható a jogállamisági mechanizmus, mert azt olyan jogállamisági szabálysértések esetére hozták létre, amelyek az unió költségvetését érintik.

Az európai értékekért felős biztos újságírói kérdésre arról is beszélt: azt tartaná a leghelyesebbnek, ha a törvény nem is lépne hatályba.

Az eredetileg a pedofil bűncselekményeket szankcionáló törvényjavaslathoz az utolsó pillanatban nyújtott be a pedofíliát a homoszexualitással, a pedofilokat pedig a nemi kisebbségekkel összemosó módosítókat a Fidesz. A Fidesz és a Jobbik által támogatott törvény ellen annak megszavazása óta többen és több módon tiltakoztak.

  • Előbb az Európai Unió tizenhárom tagállama írt alá nyilatkozatot, ehhez később négy további tagország csatlakozott a 27-ből.
  • Ezután az Európai Bizottság írt levelet a magyar kormánynak: ebben Ursula von der Leyen szégyenletesnek nevezte az új törvényt.
  • Ezt követően még egy levél született, amelyet az unió tizenhat tagállama írt alá.

The post Az uniós bírósághoz fordulhatnak a homofób pedofiltörvény miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Magyar kutatók vizsgálják a csillagok keletkezését

MOCOHU

Szezon végén visszavonul a 155-szörös magyar válogatott kézilabdázó

MOCOHU

Elvileg így tudhatja meg, hogy sikeres volt-e a regisztrációja az oltásra

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This