11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
37-es főútGazdasággesztelykoncz zsófiaMAGYARORSZÁGszerencsútépítés

Négysávos út okozhat boldogságot Szerencsen

Négysávossá szélesítik a 37-es főút Gesztely és Szerencs közötti szakaszát, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. 21 milliárd forintos beruházásának alapkövét szerdán helyezte el a fideszes Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gesztely határában – írja az MTI.

A 37-es út Miskolc-Gesztely közötti szakaszát már régebben 2×2 sávossá bővítették, most tovább folytatódik a beruházás, egészen Szerencsig. Mint az alapkőletételen elhangzott: fontos lépés ez azért, hogy a két település közötti 19 kilométeres szakaszon csökkenjenek a közlekedési veszélyforrások és balesetek. A biztonságos feltételek megteremtéséhez hozzájárul az a négy új körforgalom is, amiket a projekt keretében építenek ki.

A fejlesztés által a térség településein élők gyorsabban és biztonságosabban érhetik el Miskolcot, ezáltal pedig közelebb kerülnek a bővülő gyorsforgalmi hálózathoz.

Dübörög a szádolás, többszáz fát ültetnek

A kivitelezés már korábban megkezdődött, a lőszermentesítést és a fakivágást márciusban fejezték be, június közepéig pedig a régészeti feltárásokat is elvégezték. Jelenleg a kerítéseket és reklámtáblákat helyezik át, elkezdődött a csomópontok átépítéséhez szükséges terelőút humuszolása, a hidak építésénél a szádolás, az útpálya bővítésénél pedig a humusz leszedése.

A főút Gesztely és Bekecs közötti szakasza rendkívül hófúvásveszélyes, ezért a balesetveszély megszüntetéséért az uralkodó szélirány felőli oldalon mintegy 36 hektáron hófogó erdősávot, illetve 12 hektáron hófogó cserjesávot telepítenek, és több mint 41 hektárnyi hólerakó sávot füvesítenek.

Ezen kívül a kivágott fák pótlására, illetve az úton közlekedők számára a változatos és esztétikus környezetért az adottságokhoz alkalmazkodó, döntően őshonos fafajokból közel 300 fát és 27 ezer cserjét telepítenek a kibővített út déli oldalán.

A tervek szerint 2021 júliusában megkezdődnek az útépítési és hídépítési munkák a szélesítendő jobb pályán. Még idén kötőrétegig megépülhet a teljes jobb pálya, a hozzátartozó párhuzamos utakkal, vízelvezetéssel, hidakkal és a csomópontokkal együtt. A munkálatok 2023-ban fejeződnek be, az elkészült szakaszt a növénytelepítési munkákat követően helyezik majd forgalomba.

The post Négysávos út okozhat boldogságot Szerencsen first appeared on 24.hu.

Related posts

Hende Csaba egy hétre Panamába utazott egy másfél perces beszédért

MOCOHU

Kellemetlen dolog derült ki a YouTube-ról

MOCOHU

Az adóbevallási határidő napján ismét leállt az eszja

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This