14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adományBelföldjobbikjótékonysági alapítványMAGYARORSZÁGpártelnöksneider tamás

Adományokkal együtt megtartotta a Jobbik jótékonysági alapítványát a párt volt elnöke

Nem mondott le a kuratórium vezetéséről, és megtartotta a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványt Sneider Tamás, az ellenzéki párt volt vezetője, aki tavaly lépett ki a Jobbikból – írja a Blikk.

A lap szerint az alapítvány neve néhány hete változott meg Csudajó Szeretetszolgálat Alapítványra, így a szervezet nevéből eltüntették a Jobbikot. További változás, hogy Sneider elnöki megbízatása határozatlan lett, az alapítvány székhelye pedig átkerült arra a mátraszentimrei címre, ahol a politikus épp panziót épít. Az nem derült ki, hogy az alapítvány mit csinált az elmúlt egy évben, ugyanis tavalyi évre vonatkozó pénzügyi beszámoló nem szerepel a bírósági adatbázisban. A szervezet közösségi oldalán pedig megszűnt minden aktivitás, leszámítva a név-, logó- és névjegyváltoztatást, ami „jobbiktalanította” az arculatot.

Az alapítvány anyagi hátterét korábban az ellenzéki párt képviselői biztosították, akik éveken át lemondtak tiszteletdíjuk 10 százalékáról a jótékonysági szervezet javára. Ez havonta milliós nagyságrendű összeget jelenthetett.

A párt a Blikk érdeklődésére közölte, az alapítványt annak idején a párthoz kötődő személyek feleségei alapították jótékony célok megvalósítására. Azt írták:

Amikor Sneider Tamás kilépett a frakcióból és a pártból is, a Jobbiknak nem volt más lehetősége mint megkérni a kuratórium elnökét – Sneider Tamást –, hogy az alapítvány vezetésében módosításokat hajtsunk végre, hogy az továbbra is jobbikosok érdekkörébe tartozhasson és tovább folytathassa a munkát ismert néven. Sajnos, az erről szóló megbeszélések eredményre nem vezettek, így Sneider Tamás az alapítványt magának tartotta meg az abban elhelyezett adományokkal együtt

Hozzátették: már elindították egy új alapítvány bejegyzését, a képviselők pedig szeretetszolgálat nélkül is támogatják a rászorulókat.

A jelenleg Bencsik János vezette Polgári Válaszban politizáló Sneider Tamást megkereste a lap, ám a politikus nem válaszolt kérdéseikre.

The post Adományokkal együtt megtartotta a Jobbik jótékonysági alapítványát a párt volt elnöke first appeared on 24.hu.

Related posts

Beer Miklós: El kell fogadnunk őket és segítenünk kell, hogy megtalálják a helyüket, az viszont zavar bennünket, ha az LMBTQ propagálásával találkozunk

MO.CO.HU

Napi 3 millió oltást adnak be az USA-ban

MO.CO.HU

Alaposan csőbe húzták az exét zsaroló és fenyegető férfit

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This