4.4 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kötelezőMAGYARORSZÁGmaszkNagyvilágolaszországvége

Olaszországban is megszűnik a kötelező maszkhasználat

Egész Olaszországban szájmaszk nélkül lehet az utcákon közlekedni hétfőtől, miután minden tartományban feloldották az ősztől érvényes járványkorlátozásokat – írja az MTI.

Elsőként a fiatalok vették le magukról a szájmaszkot, az óvatosabb idősebbek között még sokan használják annak ellenére, hogy szabadtéren már nem kötelező a hétfőn nulla órától életbe lépett rendelkezés értelmében.

Az egészségügyi hatóságok arra kérték a lakosságot, mindenki továbbra is hordja táskájában, zsebében a maszkot, amelynek viselete továbbra is kötelező zárt térben, vagyis az üzletekben és a közlekedési eszközökön is. Azokon kívül tanácsolt a szájmaszk viselete az emberekkel teli szabadtéri helyszíneken is, ahol tömörülés keletkezhet.

A szájmaszk használat október vége óta volt kötelező szabadtéren, de az olaszok többsége tulajdonképpen utoljára tavaly nyáron ment utcára maszkviselet nélkül.

Olaszország összes régiója úgynevezett fehér színű zónába lépett át hétfőtől, ami a járványkorlátozások eltörlését jelenti. Az esti kijárási tilalmat már június 21-én feloldották.

The post Olaszországban is megszűnik a kötelező maszkhasználat first appeared on 24.hu.

Related posts

Korán-égetés: Dánia jogi megoldást keres, hogy ne lehessen ilyet tenni

MOCOHU

Nem monda el gyermekei nemét, hogy majd maguk jöhessenek rá, milyen neműek

MOCOHU

Meghalt Dinnyés József

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This