13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldhőségriasztásidőjárásMAGYARORSZÁGmüller cecíliaországos tiszti főorvos

Hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos

A két szervezet közös közleménye szerint a tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az NNK szakmai ajánlását figyelembe véve adta ki a másodfokú intézkedést az ország egész területére. A hőségre tekintettel és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait követve a tisztifőorvos javasolta az áram- és vízellátás zavartalan fenntartását, a programozott karbantartások elnapolását.

A közleményben arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy

a nagy melegben több folyadékot kell fogyasztani, és 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon.

Javasolták, a szabadban dolgozók megfelelő öltözékkel és napvédő készítményekkel védjék bőrüket a leégés ellen. Figyelmeztettek továbbá arra is, hogy senki se hagyja gyermekét vagy állatát a tűző napon parkoló autóban.

Ajánlatos több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. A bárki által igénybe vehető, légkondicionálóval felszerelt helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem weboldalán.

Az országos tisztifőorvos másodfokú figyelmeztetését, a hőségriasztást akkor rendeli el, ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 25 fokot. Csütörtök 0 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

The post Hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos first appeared on 24.hu.

Related posts

Osztálytársát rabolta ki egy lány Budaörsön

MOCOHU

Tényleg vége

MOCOHU

Verstappen komoly erődemonstrációt tartott az időmérő előtt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This