7.8 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbűnügyMAGYARORSZÁGtáskakitépővádemelés

Letöltendőt kértek a hat budapesti nőt megtámadó 16 éves táskakitépőre

Vádat emelt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege azzal a 16 éves fiúval szemben, aki több budapesti nő válláról i letépte a táskát, egy későbbi esetben pedig erőszakot is alkalmazott egy nővel szemben

A fiatal a bűncselekményeket többnyire a XX. kerületben, egy esetben a IX. kerület, Boráros téren, az októberi rablást pedig a XXII. kerületben követte el. Sétáló, megállóban várakozó, vagy hazafelé tartó nőket támadott meg.

Volt olyan eset, hogy a néhány perccel korábban megszerzett, illetve eltulajdonított táskával menekülő férfi, futás közben tépte le egy másik nő táskáját, és így már két táskával menekült tovább. A májusi-júniusi lopások elkövetési értéke sértettenként mintegy 50-60 ezer forint között volt.

A fiatal tavaly október 11-én ismerőseivel egy menetrend szerinti buszon utazott a VII. kerületből a XXII. kerület irányába. A fiatalok rágyújtottak, illetve hangoskodtak a buszon, ezért a XXII. kerület, Leányka utcai lakótelep megállónál a buszvezető felszólította őket, hogy szálljanak le a járműről. Ugyanennél a megállónál szállt le egy nő is, akire a terhelt felfigyelt.

ugyeszseg.hu

Szólt társainak, hogy mindjárt visszamegy hozzájuk, majd követni kezdte a nőt a társasház bejárati ajtajáig. Az asszony kinyitotta a bejárati ajtót, belépett a lépcsőházba, majd közvetlenül mögötte belépett a fiú is. A fiatalkorú támadó megragadta a nőkezében tartott táskát és megpróbálta kitépni a kezéből, a nő azonban erősen ráfogott, így végül a kamasz elengedte a táskát, és az ajtón kívül maradt.

Az asszony igyekezett becsukni a bejárati ajtót, ekkor azonban a támadója belökte azt, majd belépett a lépcsőházba és nagy lendülettel, ököllel fejbe ütötte a nőt. Az ütés következtében az asszony a falra szerelt postaládákba ütötte a fejét, és a táskáját elejtve a földre esett, és rövid időre elvesztette az eszméletét. A 16 éves fiú ekkor felkapta a földről a táskát, és azzal együtt futva elhagyta a lakóépületet. Az elkövetési érték 40 ezer forint volt.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést kért az üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással, illetve vétségével, valamint rablással vádolt fiatalra.

A vád szerint két esetben egy 17 éves lány is osztozott a zsákmányban a fiúval, őt a fiatalkorúak ügyésze orgazdasággal vádolja. Az ügyészség vele szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

The post Letöltendőt kértek a hat budapesti nőt megtámadó 16 éves táskakitépőre first appeared on 24.hu.

Related posts

Harry herceg pár év kihagyás után lovaspólózott

MOCOHU

COVID-járvány: mi is lesz itt két hét múlva?

MOCOHU

GKI: A 2019-es GDP-t valószínűleg csak 2022-ben éri el Magyarország

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This