9.3 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
elnéptelenedéseurostatKözéletMAGYARORSZÁGnépesség

Eurostat: 2050-ig eltűnhet a magyarság egytizede

Az Eurostat elemzése alapján az Európai Unió lakosságának medián életkora 4 évvel 49,1 évre emelkedik 2050-re, írta meg az unió statisztikai hivatalának közlése alapján a Növekedés.hu.

Ez azt jelenti, hogy  Európa lakossága tovább öregszik. A demográfiai folyamatok alapján Magyarország az unió középmezőnyébe tartozik. A vidéki területeken 14 százalékkal csökkenhet hazánk népessége. A városokban csaknem 2, a köztes területeken 3,5 százalékkal zsugorodhat a lakosság.

Az Eurostat előrejelzései szerint a következő 30 évben eltűnhet a magyarság egytizede.

Magyarországon szinte kivétel nélkül minden megyében csökkeni fog a népességszám a következő 30 évben az Eurostat előrejelzései alapján.

A legnagyobb mértékben az alábbi területeken élők száma mérséklődhet. Szabolcs-Szatmár-Beregben 82 ezer fővel, Borsod-Abaúj-Zemplénben 77 ezer fővel, Békés megyében 61 ezer fővel, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében 51 ezer fővel zsugorodhat a lélekszám. A fővárosban élők száma 30 ezerrel csökkenhet. Növekedést egyedül Pest és Győr-Moson-Sopron mutat.

Horvátország elnéptelenedése is folytatódhat: a vidéki területeinek népessége több mint 20 százalékkal csökkenhet. A legnagyobb népességcsökkenés Észtországban, Lettországban és Litvániában várható a következő három évtizedben. Ezzel szemben Málta, Írország, Svédország és Norvégia lakossága lendületesen növekedhet. Az Európai Unió keleti blokkja, a közép-kelet-európai régió, Spanyolország és Franciaország népessége is meredeken csökkenhet 2050-ig.

The post Eurostat: 2050-ig eltűnhet a magyarság egytizede first appeared on 24.hu.

Related posts

A Szabadság téren is vett egy szállodát Tiborcz István cége

MOCOHU

Elkezdték vizsgálni az aszteroidáról gyűjtött anyagokat

MOCOHU

Egy éve ilyenkor: a brüsszeli orgia után kirobbant a Szájer-ügy

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This