12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGmítosznemi életpéniszpéniszméretpornó

A tökéletes pénisz mítosz – az van, ami van

Nemcsak a nőkre, a férfiakra is nyomás nehezedik a tökéletes test mítosza miatt. Míg a nők a melleikre, a hátsójukra, a vaginájukra, a zsírtöbbletre, a ráncokra szeretnének megoldást, addig a férfiak között sokan mindent igyekeznek megtenni annak érdekében, hogy elérjék a szerintük tökéletesen működő és kinéző péniszt. Ez azt jelenti, hogy szeretnének merevebb, tartósabban merev, hosszabb, vastagabb hímtagot, és ezért nem félnek rengeteg potencianövelőt beszedni, plasztikáztatni, sőt, akár érzéstelenítő spray-t is használni a szexhez.

Kapcsolódó
szexrovat
Ha pornót nézek, minden rendben, ha nővel vagyok, nem mindig áll fel

Könnyen rögzül a péniszben, ha intenzívebb stimulálás szükséges a merevedéshez.

Számos férfi (tévesen) azt gondolja, egyetlen egy dolog van, amiben megmutathatják a férfiasságukat, az pedig a péniszük. Ha a pornófilmek mellett mindeezt a környezet is megerősíti, azaz a haverok is mondogatják, hogy milyen a normális pénisz, hogyan kell annak működnie a szexben, akkor a szexuális életre nagy nyomás nehezedhet. A jó hír az, hogy ezeknek nincs semmi közük a valósághoz,

csupán tévhitek, és olyan, hogy normális, tökéletes pénisz nincs.

A pornó alapján bárki elhiheti, hogy vele valami nincs rendben

Kilógó kisajkak, nagyobb méretű csiklók, lógó mellek, sötétebb mellbimbók, narancsbőrök, nem fehérített ánuszok – ilyeneket nem igazán látni a mainstream pornóban, a valóságban azonban annál többször, sőt. A férfiakkal is ez a helyzet, a pornószínészek azért szerepelnek a felnőttfilmekben, mert átlagon felüli dolgot tudnak, vagy azzal rendelkeznek, továbbá képesek mindenféle furcsaságot művelni a saját nemi szerveikkel azért, hogy a kamerának megfeleljenek. A valóságban nincs két egyforma pénisz a világon, legalábbis természetes formájában. Mindenféle formában, méretben, görbületben, színben léteznek, így ha valakié alig hasonlít a pornóban látott farkakra, akkor az bizony teljesen normális.

A külsőn kívül a pornófilmekben látott pénisz működése is irreális: a valóságban egy szeretkezés alkalmával többször is lankadhat, merevedhet. Ráadásul nem százhúsz százalékos merevedéssel lép be az ajtón a férfi, hanem a csókolózás, simogatások alkalmával kezd el merevedni a pénisze. Azt is jó figyelembe venni, hogy amikor az előjátéknál a partner testére fókuszál a férfi, akkor normális, hogy a merevedés egy kicsit lejjebb esik vagy el-eltűnik. Kevesen képesek egyszerre több dologra figyelni, és ha az orális szex adásánál a merevedés visszaesik, normális.

Tévhit, hogy minél nagyobb, annál jobb

Nevetséges és lekicsinylő bármilyen férfit a nemi szerve alapján osztályozni, rangsorolni, hiszen férfinak lenni sokkal több mindenről szól, mint önmagában egy pénisz. A párkapcsolatokban sem arról szól minden nap, hogy kinek milyen a nemi szerve, nem ez határozza meg az életünk egyéb területeit, személyiségjegyeket, például a kedvességet, türelmet, udvariasságot vagy azt, hogy jó együtt beszélgetni, hogy képesek vagyunk közösen problémákat megoldani.

A nagyobb és vastagabb pénisz pedig nem feltétlenül jelent egyet azzal, hogy maga a nemi szerv önmagában képes lenne orgazmust okozni bármelyik nőnek. Ez ugyanis összetett kérdés, ráadásul sok nő nehezen jut el a csúcsra partnerhelyzetben, vagy éppenhogy a csiklóján keresztül képes csak megélni a tetőpontot. Jó szeretőnek lenni többet jelent a nemi szervek formájánál és színénél, leginkább a cselekedetek és a másikra való figyelem a mozgatórugója. Senki nem lesz attól jó zenész, ha megvásárolja Hendrix gitárját. Éppen ezért nem jó, ha fotók, videók vagy szóban elhangzottak alapján ítéljük meg a saját nemi szervünket. Ez az összehasonlítgatás bizonytalanságot okozhat.

A pénisz pont úgy néz ki, ahogyan ki kell néznie, és nem szabad hagyni, hogy bármi vagy bárki az ellenkezőjét mondja.

Nem kell egy órán át tartó merevedés sem

Az is általános tévhit, és sajnos egy egész gyógyszeripar épül erre, hogy minél tovább tart a merevedés, annál jobb. Vannak esetek, amikor szükséges lehet a potencianövelő gyógyszer használata, például ha olyan anyagcsere-betegsége van valakinek, ami miatt nincs vagy alig van merevedése. Ezeket minden esetben orvosnak kell kivizsgálnia, és nem szabad bármit megvásárolni az internetről, ami nem bejegyzett és ellenőrzött gyógyszer.

Ahogyan a hajnali merevedés zajlik, körülbelül úgy természetes a szeretkezés közbeni merevedés is, és ez az, amit a test biztosan el is bír. A hajnali merevedés egyenként átlagosan húsz percig tart, nagyjából ez az időtáv „normális” a szex közben is. A problémát gyakran az okozza, hogy a magömlés korábban következik be, mint tervezte az illető férfi vagy esetleg egyáltalán nem következik be, késik, esetleg maga az orgazmus érzése nincs meg. A magömlést meg lehet tanulni kontrollálni, de ha már négy-hat hónapja tart és jellemzővé válik, érdemes urológushoz menni, hiszen felfázás is okozhatja, nemcsak a rossz maszturbálási szokás.

Ahány férfi, annyiféle pénisz van a világon, és ez így van rendben. Ha megjelenik rajta sebesedés, kiütések, a semmiből fájó lesz a pisilés, akkor viszont fontos azonnal orvoshoz menni. Amennyiben a korábbiakhoz képest a merevedéssel gondok lesznek, esetleg rossz élmény, bizonytalanság, önbizalomhiány, elutasítás történt, akkor célszerű szakember segítségét kérni a lelki eredetű gondok tisztázásához.

Párkapcsolati és szexológiai tanácsadással foglalkozó szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

The post A tökéletes pénisz mítosz – az van, ami van first appeared on 24.hu.

Related posts

Meghalt a börtönben a ruandai népirtás irányítója

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021. január 6.

MOCOHU

Négy millió forint értékben loptak 2300 doboz cigit és pénzt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This