13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
derek chauvingeorge floydgyilkosságítéletMAGYARORSZÁGNagyvilág

22 év börtönre ítélték George Floyd gyilkosát

Amerikai idő szerint pénteken délután Peter Cahill bíró 270 hónap, valamivel több mint 22 év börtönbüntetésre ítélte Derek Chauvint, aki tavaly májusban egy igazoltatás során megölte a színes bőrű George Floydot, írja a BBC.

Az exrendőr egy, a legveszélyesebb elítélteket őrző börtönben egy magánzárkában volt azóta, hogy az esküdtszék mindhárom vádpontban bűnösnek mondta ki áprilisban.

2020. május 25-én az egyesült államokbeli Minneapolisban négy rendőr az utcán igazoltatta Floydot, mert fennállt a gyanú, hogy hamis bankjeggyel fizetett egy boltban. Chauvin, valamint J. Alexander Kueng és Thomas Lane a földre szorította a férfit, míg Tou Thao biztosította a helyszínt, hogy a bámészkodók ne tudjanak közbelépni.

Miután Floyd a földre került, Chauvin 8 perc 46 másodpercig térdelt a nyakán annak ellenére, hogy az afroamerikai férfi folyamatosan azt ismételgette, hogy nem kap levegőt és meg fog halni. Chauvin akkor sem állt fel, amikor Floyd elvesztette az eszméletét és az egyik társa megállapította, hogy nincs pulzusa, és akkor sem, amikor megérkeztek a mentők a helyszínre. Floyd életét már ők sem tudták megmenteni.

Az eset miatt nem csak az USA-ban, hanem világszerte tüntetések zajlottak, felhívva a figyelmet a rendőri erőszakra, és eljárás is indult Chauvinék ellen, akiket elbocsátottak a rendőrségtől. Chauvin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, három társa ellen pedig bűnpártolás miatt emeltek vádat.

Kapcsolódó
„Meg fogsz ölni, ember” – új részletek derültek ki George Floyd haláláról

Több mint húsz alkalommal mondta a rendőröknek George Floyd, hogy nem kap levegőt. Tudta, hogy meg fog halni, és a gyermekeitől búcsúzott.

The post 22 év börtönre ítélték George Floyd gyilkosát first appeared on 24.hu.

Related posts

Szeptember 30-ig lehet tárgyalni a magyar helyreállítási tervről

MO.CO.HU

„Lépj túl rajra!” – üzente James Cameron Matt Damonnek, aki azóta is bánja, hogy visszautasította a 2009-es Avatar főszerepét

MO.CO.HU

Karácsony Gergely: Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This