14.1 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelfölderzsébetvárosMAGYARORSZÁGparkolószabad bisztró

Erzsébetváros Önkormányzata belengetett egy kétmillió forintos büntetést a kávézónak, ami egy teherautó platóján nyitott teraszt

Mivel a hetedik kerületben tiltott parkolóhelyen teraszt nyitni, a Szabad Bisztró tulajdonosi köre néhány hete provokatív módon próbált nyomást gyakorolni az önkormányzatra: megkerülve a rendeletet, egy kocsi platóján hozták létre alkalmi teraszukat. Csakhogy a vegán kocsma autós kitelepülése szabálytalan, ezt egy figyelmeztető határozat is jelzi a számukra, arra vonatkozóan, hogy a jogellenes állapotot szüntessék meg, szállítsák el a teherautót, s állítsák vissza a közterületet eredeti állapotába. A következő lépés akár 2 millió forintos közigazgatási bírság is lehet. Kiripolszkyék keresetet nyújtottak be a figyelmeztető határozat ellen, és azonnali jogvédelmet kértek, illetve megfogalmaztak egy petíciót

– írja közleményben Erzsébetváros Önkormányzata.

A Szabad Bisztró június elején nyitott teraszt egy teherautó platóján, miután az önkormányzat két hónap után sem volt hajlandó teraszt adni neki a parkolóhelyek helyén. Több szomszédos kerület is úgy segítette a vendéglátóhelyeket, hogy ingyen átadott nekik a parkolóhelyekből, hogy teraszt nyithassanak azok helyén.

A Szabad Bisztró tulajdonosa arról posztolt Facebookon, hogy nem sértenek jogszabályt, a figyelmeztető határozat ellen pedig keresetet nyújtottak be a bíróságra.

The post Erzsébetváros Önkormányzata belengetett egy kétmillió forintos büntetést a kávézónak, ami egy teherautó platóján nyitott teraszt first appeared on 24.hu.

Related posts

Osztrák kancellár: június végére 8 millió vakcinánk lesz

MOCOHU

Népszava: célvizsgálat indul a munkaidőkeretek elszámolása kapcsán

MOCOHU

Vészesen apad a világ egyik leghosszabb folyója

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This