12.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
árulásbűnügyirakMAGYARORSZÁGNagyvilágusa

Árulásért ítéltek 23 évi börtönre egy amerikai tolmácsnőt

Huszonhárom évi börtönre ítélték az amerikai hadsereg egyik fordítóját szerdán, amiért kiszivárogtatta az Irakban lévő amerikai informátorok nevét egy, a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezethez köthető személynek, írja az MTI.

A 62 éves Mariam Thompson vádalkut kötött a bírósággal, és elismerte, hogy titkos információkat adott át egy libanoni férfinak azzal a szándékkal, hogy az továbbadja azokat a Hezbollahnak, amely szerepel a külföldi terrorszervezetek feketelistáján.

A büntetése tükrözi tetteinek súlyosságát: elárulta az amerikai nép bizalmát, veszélybe sodorta a forrásokat és a csapatokat, amelyekkel együtt dolgozott

– nyilatkozta John Demers, az Igazságügyi Minisztérium nemzetbiztonsági ügyekért felelős vezetője.

A bírósági dokumentumok szerint Thompson tolmácsként dolgozott egy tengerentúli katonai bázison, amikor 2017-ben egy videoalkalmazáson megismerkedett egy férfival, aki azt mondta neki, hogy kapcsolatban áll a libanoni Hezbollahhal.

A nőben idővel romantikus vonzalom alakult ki a férfi iránt

– állította az ügyben eljáró amerikai bíróság.

Mariam Thompsont 2019 decemberében az észak-iraki Erbílbe vezényelték az amerikai különleges erőkhöz, amikor az Egyesült Államok csapásokat mért egy Irán-barát milícia ellen, majd egy műveletben megölte Kaszem Szulejmánit, az iráni al-Kudsz Erőknek, a Forradalmi Gárda külföldi különleges műveletekkel megbízott egységének parancsnokát.

Röviddel a történtek után a nő kapcsolattartója olyan informátorokról kért tőle értesüléseket, akik segíthettek az Egyesült Államoknak ezeknek a műveleteknek a kivitelezésében. A nő több amerikai forrás aktáiba is betekintett, és az így szerzett információt, többek között legalább nyolc amerikai forrás személyazonosságát, valamint az amerikai katonai taktikára vonatkozó értesüléseket továbbadta a férfinak.

Az amerikai szövetségi rendőrség 2020. február 27-én vette őrizetbe a nőt.

The post Árulásért ítéltek 23 évi börtönre egy amerikai tolmácsnőt first appeared on 24.hu.

Related posts

Olyan rossz a helyzet a cseheknél, hogy meghosszabbították a rendkívüli járványhelyzetet

MOCOHU

Hogy halhatott meg a saját fürdőkádjában a hollywoodi sztár?

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021.04.03.

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This