6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kínaMAGYARORSZÁGrakétaTechűrűrhajóvilágűr

Lakott területre zuhantak egy kínai rakéta darabjai

Videó készülhetett a Sencsou-12 rakétájának maradványairól -írja az IFLScience. A felvételt, amelyen az állítólagos roncs látható, a kínai mikroblog weboldalra, a Wibóra töltötték fel. A Sencsou-12-vel szállították június 17-én az első űrhajósokat kína új, épülő űrállomására.

A videón látható maradványból sárgás gáz szivárog, az anyag a rendkívül mérgező nitrogén-tetroxid lehet, amelyet oxidálószerként szoktak használni a rakéta-hajtóanyagokban.

A felvétel eredeti feltöltője szerint a roncsot a belső-mongóliai Otog régióban találták meg, a törmelék összegyűjtésére egy munkacsoportot állítottak fel. A környéket kiürítették, és megtiltották a civileknek, hogy belépjenek az érintett területre, a hivatásosok pedig állítólag néhány óra alatt megtalálták az összes lezuhant darabot. A rakéta maradványainak egy része lakott területre, a közeli Csipancsingre hullott, sérülésekről nem tudni.

Múlt héten a Sencsou-12 három tajkonautát szállított a már keringő, de még építés alatt álló Tienkung űrállomásra. Az űrhajósok 90 napot fognak eltölteni a fedélzeten. Bár az űrhajó küldetése sikeres volt, rakétájának egyes maradványai elérték a felszínt. A törmelékekből mérgező anyagok szivároghattak, a nitrogén-tetroxid például belélegezve tüdőkárosodást, ödémát és halált okozhat.

Nem ez az első alkalom, amikor egy visszahulló kínai rákéta kelt aggodalmat, májusban a szakértők attól tartottak, hogy egy Csangcseng 5B rakéta zuhanhat lakott területre. Az űreszköz végül az Indiai-óceánba esett.

The post Lakott területre zuhantak egy kínai rakéta darabjai first appeared on 24.hu.

Related posts

Túlélte egy hároméves, hogy kizuhant a negyedik emeletről

MO.CO.HU

Ókori kincsre bukkantak a tenger fenekén

MO.CO.HU

Pink azonnal szabadulna is luxusvillájától, amit három hónapja vett meg

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This