6.5 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
foci eb 2021lmbtq jogokMAGYARORSZÁGNagyvilágorbán viktorpedofiltörvény

Orbán nem megy el a müncheni meccsre, de azért odaszúrt egyet a német politikának

Arra kérte Orbán Viktor a német politikusokat, hogy fogadják el az UEFA tilalmát, amely értelmében nem lehet szivárványszínekkel megvilágítani a müncheni Allianz Arénát a magyar-német meccs ideje alatt – szemlézte a német Kickert a Hvg.hu. A miniszterelnök szerint „az, hogy a müncheni, vagy bármely más európai stadion szivárványszínekben világít-e, nem állami döntés”. Orbán szerint ugyanakkor a „szivárványszínek természetesen az utcakép részét képezik” Budapesten is.

Német lapértesülések szerint Orbán Viktor azt tervezte, hogy részt vesz a német és magyar válogatott szerdai Eb-mérkőzésén Münchenben, azonban lemondta útját. Hivatalosan azonban nem erősítették meg az értesülést.

Mint ismert, komoly véleménykülönbségek alakultak ki a müncheni Allianz Aréna kivilágítása körül és elképzelhetőnek tartják, hogy Orbán nem akart ilyen környezetben mutatkozni. Az aréna megvilágítása a szivárvány színeivel azután került szóba, hogy Magyarországon a politikusok elfogadták a pedofiltörvény javaslatát, amely a homoszexuálisokat egy kalap alá veszi a pedofilokkal. A németeknek ez annyira nem tetszett, hogy petíciót indítottak azért, hogy az Allianz Arena szivárványos színekben legyen kivilágítva a magyarok ellen. Az UEFA végül nem adott engedélyt az akcióra.

Kapcsolódó
Tizenhárom EU-s tagállam elítélte a magyar homofób pedofiltörvényt

Arra kérik az Európai Bizottságot, hogy kezdeményezzen jogi lépéseket a magyar kormánnyal szemben.

The post Orbán nem megy el a müncheni meccsre, de azért odaszúrt egyet a német politikának first appeared on 24.hu.

Related posts

Rengeteg a beteg gyerek, a mostani átoltottság kevés

MOCOHU

Miért kételkedne bárki a megerőszakolt felesége szavában?

MOCOHU

Utolsó körös dráma után Lewis Hamiltoné a pole Szaúd-Arábiában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This