6.1 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
95 évesÉlet-Stílusgeorge morrowjennifer dowkerMAGYARORSZÁGmichele primeaupalackposta

95 éves palackpostát talált a vízben, aztán az internet segítségével még a levélíró lányát is előkerült

Jennifer Dowker egész nyáron hajóroncsokat mutat be üvegfenekű hajójával kíváncsi turistáknak Michigan vizein, szóval gyakran talál érdekes dolgokat a vízben, de olyat, mint ami pénteken történt, még nem pipált. A CNN tudósítása szerint ugyanis egy 1926-os, kézzel írt üzenetet talált egy palackban.

A Nautical North Family Adventures nevű vállalkozás tulajdonosa éppen az üveget tisztította a Yankee Sunshine nevű hajójának a fenekén, amikor egy régi palackot talált a Cheybogan-folyó alján (nagyjából három méteres mélységben). Gyűjti az ilyen üvegeket, ezért kihalászta az új szerzeményt a vízből, a palackból pedig még egy papírlapot is sikerült kibányásznia .

Először azt gondoltam, csak egy menő palack, és aztán amikor felvettem, amikor még mindig a víz alatt voltam, el tudtam olvasni az «Ez» szót a papíron

– mondta a kapitány a CNN-nek. Mikor kijött a felszínre, megmutatta a palackot az elsőtisztjének és egy potenciális ügyfelének, aki búvárkodni akart elmenni vele.

Bár az üvegben benne volt a dugója, mégis kétharmadrészt tele volt vízzel. Szerencsére ez nem akadályozta meg Dowkert abban, hogy kiszedje az 1926 novemberi keltezésű üzenetet tartalmazó papírt a palacból. A dátumon kívül a papíron ez a szöveg állt:

Vissza tudná küldeni ezt a papírt George Morrownak a michigani Cheyboganba az, aki megtalálja ezt az üveget és megírná azt is, hol találta meg?



Cheybogan egy kisváros, ahol Dowker tudomása szerint jó pár Morrow vezetéknevű ember él, ezért még aznap úgy döntött, hogy felrakja az üzenetről készült fotókat a vállalkozása Facebook-oldalára, hátha valaki ráismer az üzenet írójára. Aztán lefeküdt aludni, és másnap megdöbbenve tapasztalta, hogy több, mint 100 ezer megosztás és hatezer kommentet generált a bejegyzése.

Ettől rögtön kétségbeesett, mert kamaszokat egyedül nevelő anyaként nem túl sok ideje lett volna a kutatásra, de szerencséjére a következő napon, azaz vasárnap, Apák napján megkereste az üzenet feladójának a lánya, Michele Primeau.

Ő azt mesélte a CNN-nek, hogy nem facebookozik, de volt egy kedves idegen, aki elküldte neki a közösségi oldalra feltöltött képeket, amiken azonnal felismerte az apja kézírását. Annak ellenére is, hogy majdnem 20 évvel a születése előtt vetette papírra az édesapja az üzenetet.

Az apja egyébként abban 1926 novemberében lett 18 éves, úgyhogy Primeau feltételezése szerint a szülinapján dobhatta bele az üzenetét a folyóba vagy a Huron-tóba. Primeau azt mesélte a CNN-nek, hogy ez a viselkedés az apjára vall, hiszen mindig is szentimentális volt, és ő maga is látta, ahogy az apja bedob egy titkos üzenetet rejtő palackot a tóba, aminek a település a partján helyezkedik el.

George Morrow 1995-ben halt meg, ezért a felfedezés régi emlékeket hozott elő a lányából, ráadásul pont Apák napján.

A kapitány el akarta juttatni Primeu-nak az üzenetet, de Primeau úgy gondolta, jobb helyen van a megtalálónál a levél, mert így továbbviheti az apja nevét ez a történet. Dowker bekeretezteti az üzenetet (amihez egy fotót is kért Primeau-tól abból az időszakból, amikor az édesapja az üzenetet írhatta), és vagy az irodájában, vagy a hajójában tervezi kiállani.

Michele Primeau úgy tervezi, hogy szeptemberben megy Cheyboganba, ahol személyesen is megnézné a levelet, Jennifer Dowker pedig természetesen egy életre szóló bérletet ajánlott fel neki a CNN szerint.

The post 95 éves palackpostát talált a vízben, aztán az internet segítségével még a levélíró lányát is előkerült first appeared on 24.hu.

Related posts

Az előírtnál kevesebb wc és parkoló is elég lesz a kajak-kenu sportakadémián

MOCOHU

Mit kell tudnia a jövő informatikusának?

MOCOHU

Ez a háború hozta divatba a szakállt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This