19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
allianz arénaeb meccsekhomofóbiakivilágításlmbtqMAGYARORSZÁGNagyvilágszivárvány

Kiverte a biztosítékot a legfelsőbb német körökben, hogy nem világíthatják ki szerdán az Allianz Arénát

A tolerancia és a szabadság jele lett volna, ha szivárványszínű díszkivilágítást kaphatott volna a müncheni Allianz Arena a német és a magyar válogatott szerdai Európa-bajnoki mérkőzésén, közölte kedden Markus Söder bajor miniszterelnök.

A politikus a Twitteren tett közzé egy bejegyzést, amelyben sajnálatosnak nevezte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntését, miszerint nem engedélyezik, hogy szivárványos színekben világítsák ki a müncheni stadiont a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés alkalmával. Az indoklás szerint minden stadion egységes színekben van kivilágítva, és a szövetség az egység jegyében vétózta meg a németek ötletét.

Az MTI azt írja, a német politika legfelső szintjén mások is bírálták a keddi döntését. Ugyancsak a Twitteren jelentkezett a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere, Michael Roth, aki az UEFA döntéséről azt mondta, keserű, de várható volt, hozzátéve, hogy az elutasítás miatt a szurkolóknak a stadion lelátóin szivárványszínű és a transznemű zászlóval kellene kifejezniük szolidaritásukat a Magyarországon és a máshol Európában élő LMBTI emberek iránt.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára, Paul Ziemiak szerint az UEFA téves és csalódást keltő döntést hozott az Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágításának megtiltásával. „A döntés révén hiteltelenek az UEFA rasszizmus és diszkrimináció elleni kampányai” – áll a politikus Twitter-bejegyzésében, amely szerint a labdarúgó tornák egyúttal a sokszínűség, a nyitottság és a kölcsönös tisztelet ünnepei.

Az ország más arénáinak üzemeltetői is tiltakoztak a döntés miatt, köztük a berlini olimpiai stadioné is, akik közölték, hogy a müncheni mérkőzés idejére szivárványszínű díszkivilágítást kap a saját létesítményük.

Ugyanakkor a szövetségi parlament legnagyobb ellenzéki pártja, a jobbközép CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) üdözölte az Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágításának betiltását. „Egyáltalán nem helyénvaló az az arrogancia, amelyet a német politika európai partnerországaink felé mutat, ezért helyes az UEFA döntése” – közölte Alice Weidel, az AfD társ-frakcióvezetője.

The post Kiverte a biztosítékot a legfelsőbb német körökben, hogy nem világíthatják ki szerdán az Allianz Arénát first appeared on 24.hu.

Related posts

A rendőrök szerint Britney Spears exférjénél kés volt, amikor megpróbált beszökni az énekesnő esküvőjére

MO.CO.HU

Autóbalesete után felakasztotta magát egy villanyoszlopra egy férfi Lukácsházánál

MO.CO.HU

A Survivor-győztes Iliász az apás szülésről: Nagyon-nagyon rossz volt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This