14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aszteroidakisbolygóMAGYARORSZÁGnasaneo surveyorTechűrűrkutatásüstökös

Veszélyes aszteroidákra fog vadászni a NASA űrszondája

Fontos előrelépés történt annak az űrszondának a történetében, amellyel a NASA a potenciálisan veszélyes objektumokat vizsgálná – írja a Space.com. A NEO Surveyor fejlesztése következő fázisába lépett, ezzel megkezdődött az előzetes tervezés. Az űreszköz 2026-ban indulhat el.

Mike Kelley, a program szakértője szerint a NEO Surveyor segítségével felgyorsulhat a Földre potenciálisan veszélyes aszteroidák és üstökösök azonosítása.

A szondával a felbocsátását követő egy évtizedben meg akarják találni a 140 méternél szélesebb földközeli objektumok (NEO-k) 90 százalékát.

A NASA 2005 óta dolgozik a cél megvalósításán. A becslések alapján eddig az ilyen NEO-k 40 százalékát észlelték, az objektumok közül egyik sem fenyegeti bolygónkat.

Jonathan Knowles / Getty Images

A NEO Surveyor a Lagrange-pont-1-ben, a Földtől mintegy 1,5 millió kilométerre, egy 0,5 méter átmérőjű távcsővel és különböző szenzorokkal, infravörös tartományban vadászik majd az objektumokra. Az űrszonda az először 15 éve felvetett NEOCam tervére épült, de csak 2019-ben derült ki, hogy az űrszondát valóban létrehozzák. A küldetés 500-600 millió dollárba kerülhet.

The post Veszélyes aszteroidákra fog vadászni a NASA űrszondája first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy delegáció máris karanténnal kezdi az olimpiai kalandot

MOCOHU

Hilaria Baldwin nem érti, miért poénkodik a szülés utáni fotójával Amy Schumer

MOCOHU

Letartóztatták az egyiptomi nőt, mert nemi szervek és fehérneműk mintáival díszítette ki a sütiket

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This