14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
annegret kramp-karrenbauerbundeswehrlitvániaMAGYARORSZÁGnácizmusNagyvilágnémetországrasszizmus

Hitler szülinapjáról is megemlékeztek a litvániai német katonák

Vissza fognak vonni a németek egy szakaszt Litvániában állomásozó kontingensükből, miután a Der Spiegel riportja napvilágot látott – írja a BBC News. A riport szerint az ottani katonák rasszista és antiszemita viselkedést tanúsítottak, de a szexuális zaklatás se volt idegen tőlük. Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter komoly büntetést ígért, négy katona ellen fog vizsgálat indulni. A miniszter szigorút szólt:

A néhány Litvániában lévő katona kihágása arculcsapás mindenkinek, aki a Bundeswehrben dolgozik nap nap után, hogy az ország biztonságát szolgálja.

A német katonák egy olyan NATO-misszió keretében vannak Litvániában, aminek során a helyi haderőt képezik ki, hogy ütőképesebb legyen az orosz veszély árnyékában. Most egy szakasznyival csökken a létszám átmenetileg, de benne lóg a levegőben, hogy további katonák csomagolhatnak: Kramp-Karrenbauer szerint mindazok, akik tudtak a történtekről, de nem jelentették, szintén felelni fognak.

A konkrét esetről is ír a cikk, miszerint egy április partit tartottak a katonák egy hotelben. Itt aztán ment kőkeményen egymás szívatása, erőszakkal fenyegetés, antiszemita nóták éneklése, valamint egy szexuális jellegű támadást is felvettek videóra. Mindez a Spiegel cikke szerint rendszerszintű volt az egységben, ami Adolf Hitler náci diktátor április 20-i szülinapján is énekeltek egyet a Führer emléke előtt adózva.

A németek mostanság bajlódnak a hadseregen belül jelen lévő szélsőségekkel. Tavaly a KSK nevű elit kommandót oszlatták fel részben, miután 20 tagjáról kiderült, hogy szélsőjobbos nézeteket vallanak. 2017-ben pedig náci relikviákat találtak egy kaszárnyában, amit nagy vizsgálatsorozat követett. A szélsőségek a német rendőrség köreibe is beférkőztek. Múlt héten Hessen tartományban oszlattak fel egy elit rendőri egységet, mert kiderült, chatszobákban hitlerista szöveget írogattak és náci képeket osztottak meg.

The post Hitler szülinapjáról is megemlékeztek a litvániai német katonák first appeared on 24.hu.

Related posts

Tábori sátorban tart kihelyezett ülést a kormány

MOCOHU

A buszon támadtak rá diáktársai egy felvidéki kislányra

MOCOHU

Fidesz: Figyelemelterelésként szolgálhat a Várhelyi Olivér elleni támadás

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This