7 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covid-19koronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekMAGYARORSZÁGNagyvilágportugália

Portugáliában megint felszálló ágban a járvány

Ugrásszerűen megnőtt Portugáliában a koronavírussal fertőzöttek napi száma, az  elmúlt 24 órában 1350 esetet mutattak ki, utoljára ekkora növekedést február végén jelentettek – közölte a portugál Egészségügyi Főigazgatóság (DGS) szerdán.

Az említett időszakban hatan hunytak el a koronavírus szövődményeiben.

A fertőzöttek számával párhuzamosan a kórházi kezelésre szoruló emberek száma is emelkedett valamelyest. A délnyugat-európai országot erősen sújtotta a járvány legutóbbi hulláma januárban, az összeomlás szélére sodorva az egészségügyi ellátórendszert.

Az esetszám megugrása alig egy hónappal követi a lisszaboni vezetés azon intézkedését, hogy megnyitották a turizmusra utalt országot az uniós és a brit állampolgárok előtt és március közepe óta megkezdték a korlátozások feloldását. A legtöbb üzlet időközben már megnyithatott Portugáliában.

A portugál kormány egyébként szerdán jelentette be, hogy negatív vírusteszt birtokában az Egyesült Államokból érkezők is beutazhatnak.

A lisszaboni kabinetet komoly bírálatok érték, amiért májusban engedélyezett tömegeket vonzó két sportrendezvényt a fővárosban, illetve Portóban. A nyári időjárással ezrek özönlötték el a strandokat és az éttermek teraszait, bár a tízmillió lakosú országban eddig mindössze 2,3 millióan kapták meg a valamely vakcina mindkét adagját.

A legújabb esetek 69 százalékát a fővárosból, illetve annak környékéről jelentették.

Bár országosan a héten további enyhítéseket vezettek be, Lisszabonban a fertőzöttek számának aggasztó megemelkedése miatt továbbra is szigorúbb korlátozásokat tartanak érvényben. A kormány csütörtökön ül össze, hogy a további lépésekről döntsön.

Portugáliában a járvány kitörése óta 860 365 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 17 055-en hunytak el a kórban.

The post Portugáliában megint felszálló ágban a járvány first appeared on 24.hu.

Related posts

Letartóztatták a rendőrök elől 40 kilométeren át menekülő kecskeméti ámokfutót

MOCOHU

Trump az Iszlám Államnál is rosszabbat hívhat életre, ha hazahívja a katonákat

MOCOHU

A szeretet erejével robbantjuk le a zombik fejét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This