11.7 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldheroinkábítószercsempészMAGYARORSZÁGrüszke

Nyolc és fél évet kapott a húsz kiló heroinnal lebukó szerb férfi

Nyolc és fél év börtönre ítélte a Szegedi Törvényszék azt a szerb férfit, aki tavaly nyáron húsz kilogramm heroint csempészett át a szerb-magyar határon. A férfit kilenc évre kitiltották Magyarország területéről is.

A férfi július 8-án éjfélkor jelentkezett belépésre a Röszkei határátkelőhelyen. Az általa vezetett gépkocsin az eljáró határrendész szerelési nyomokat fedezett fel, ezért az autót kábítószer-kereső kutyával vizsgálták meg. A kutya jelzése alapján lefolytatott további vizsgálat során a két hátsó ajtónál és a két első sárvédőnél rejtekhelyeket fedtek fel.

A rendőrség munkatársai a járműben kialakított üregekben valamint a vádlott ruházatában mintegy húsz kilogramm nettó tömegű heroint találtak, továbbá a vádlottól levett vizeletmintában kokain fogyasztására utaló bomlásterméket is azonosítottak. Az eljárás során lefoglalt kábítószer becsült feketepiaci értéke meghaladja a 250 millió forintot.

A szerb férfi már az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A férfi és védője enyhítésért fellebbezett az ítélet után, míg az ügyész három nap gondolkodási idő tartott fenn, így a döntés nem jogerős.

The post Nyolc és fél évet kapott a húsz kiló heroinnal lebukó szerb férfi first appeared on 24.hu.

Related posts

Véget ért a Budavári Palota felmérése, megérkeztek az első látványtervek

MOCOHU

Hipnózis a plébánián – így nézett ki egy késő Kádár-kori terápia

MOCOHU

A magyar vétók mutatják, hogy így nem lehet uniós külpolitikát csinálni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This