7 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Gazdaságkisfaludy-pályázatkreinbacher józsefmadame tussaudsMAGYARORSZÁGmtü

Madame Tussauds nyílik Budapesten

2022 első negyedévében a belvárosi Dorottya utcában nyílik meg a világ első teljesen franchise-rendszerben működő Madame Tussauds-ja – írta meg a Telex.

Míg az eddigi panoptikumok (összesen 22) a központi jogtulajdonos, a brit Merlin Entertainments beruházásban valósult meg, a Dorottya utcai Madame Tussauds tulajdonosai magyarok lesznek, akik franchise-díjat fizetnek a jog használatáért. Az egyelőre titok, hogy kik lesznek a figurák, mennyi lesz a jegyár, hány látogatóval tervez évente a projekt. Annyit azonban a Telex megtudott, hogy a nyugat-londoni Actonban, az egyetlen működő figura-manufaktúrában 50 „handmade” bábu készül Budapestnek.

A hazai szervező cég a Dorottya Experience Kft., amelynek a legnagyobb tulajdonosa Kreinbacher József építőipari vállalkozó és pezsgőgyáros, az egyik leggazdagabb magyar üzletember, akivel novemberben hosszabb interjút készítettünk:

Kapcsolódó
Kreinbacher József: A gellérthegyi siklón kívül van a fejemben vagy három projekt Budapesten

A nevéről eddig a pezsgő, a somlói birtok, esetleg építési vállalkozása ugrott be, ám a nyáron új szerepben bukkant fel. Kiderült, hogy siklót építene a Gellérthegyre. És nem ez az egyetlen ötlete, amivel hatni akar a fővárosra: az egyikre kapott is egy hárommilliárdos állami támogatást. Akad tehát bőven apropó arra, hogy jobban megismerjük Kreinbacher Józsefet.

A lapnak Köncz Miklós, Kreinbacher József régi partnere és a projekt gazdasági- és pénzügyi vezetője elmondta hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy programból önmagában

3,1 milliárd forinttal támogatta a projektet.

A méretes állami támogatás miatt nemzetgazdasági hatástanulmány is készült, hogy alá lehessen támasztani, hogy az állam miért támogatja 3,1 milliárd forinttal a projektet. Eszerint a támogatás 6-7 éven belül megtérülhet a magyar államnak. Ez állítólag csak az államnál közvetlenül lecsapódó adóbevételeket tartalmazza, a kerület, a környék vendéglátóipari egységeinek megnövekedett forgalma és azok adóbevétele ebben még nincs is benne, teszi hozzá a Telex.

The post Madame Tussauds nyílik Budapesten first appeared on 24.hu.

Related posts

Munkaszüneti nappá tennék az Európa-napot

MO.CO.HU

ValóVilág: Bálint lett a kiválasztott

MO.CO.HU

Többet fizet az MTVA az NB I közvetítési jogaiért évente, mint a BL-ért három évre

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This