9.4 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
áder jánoshomofóbiaKözéletMAGYARORSZÁGpedofiltörvénysándor-palotatüntetés

Szerdán a Sándor-palotánál tüntetnek a melegellenessé alakított pedofiltörvény miatt

A Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország szerda 18 órára újabb demonstrációt hirdetett a Sándor-palota elé a kedden elfogadott, melegellenessé alakított pedofiltörvény miatt. „A szeretet erősebb a gyűlöletnél – mutassuk meg Áder Jánosnak is!” nevű rendezvényre a Facebookon eddig 1600 ember jelezte az érdeklődését. Az esemény leírásában felelevenítik:

Június 15-én elfogadta az országgyűlés azt a propagandatörvényt, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely meleg vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan oktatási programot, amely említést tesz az LMBTQI emberek létezéséről.

A leírásban a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy írják le történetüket, „amikor előbújtál vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra, vagy akár a tesódra! Írd le, mit jelentett a szeretetük, a támogatásuk, a kiállásuk érted!” Illetve írják le, hogy mit üzennek a jelen LMBTQI fiataljainak, „akik ezt a támogatást jogszerűen már nem kaphatják meg.” A spontán demonstráció pusztán a levelek elhelyezéséből fog állni, beszédek, egyéb programok nem lesznek.

Kedden 157 igen, 1 nem és 0 tartózkodás mellett mellett megszavazta a parlament a pedofiltörvényt. Az Országgyűlés az ellenzék által benyújtott módosító javaslatokat kivétel nélkül nem tartotta fent. A kormánypárt javaslatát a Jobbik is megszavazta: összesen 41-en nem szavaztak, az ellenzék egy része ugyanis bojkottálta a határozathozatalokat.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a törvény összemossa a pedofíliát a homoszexualitással. A kormányoldal által benyújtott, a Jobbik által is megszavazott, orosz mintára bevezetett melegellenes propagandatörvény a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozza, betiltja az iskolai LMBTQI témájú oktatási programokat és társadalmi célú reklámokat is.

A javaslat megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is, így tilos lesz 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat (így reklámot is) elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést ábrázolja, vagy a homoszexualitást „népszerűsíti, jeleníti meg”. Iskolákban pedig csak olyan szervezet tarthatna szexuális felvilágosítást, amelyet egy állami szerv nyilvántartásba vett.

A témában írt véleménycikkünket itt olvashatja el:

Kapcsolódó
Orbán visszatért a gonoszsághoz

A bátor emberek az erősebb ellen harcolnak. A gyávák és gonoszak a náluk gyengébbe kötnek bele. A hazugok pedig még azt is mondják utána, hogy a gyenge erős volt, ezért becsüljük meg, hogy le tudta győzni.

The post Szerdán a Sándor-palotánál tüntetnek a melegellenessé alakított pedofiltörvény miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Moszkvában telepedett le „Putyin építésze”, akit adócsalással gyanúsítanak Olaszországban

MOCOHU

WEXO – Szlovák fintech startup nálunk is (x)

MOCOHU

Ne a háziorvosokat vádolják az oltási rendszer gyengeségei miatt, mondja az orvoskamara megyei elnöke

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This