15.2 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGmedvemedvetámadásmeghaltNagyvilágszlovákiavadászok

A gyilkos medve miatt áll a bál Szlovákiában

A boncolás igazolta, hogy valóban medve végzett azzal az 57 éves férfivel, akinek a holttestét Liptónál találták meg. A történtek után a környezetvédelmi minisztérium és a Szlovák Vadászkamara között nyilatkozatháború robbant ki – írja a Paraméter.

A szaktárca még a boncolás előtt sajnálatát fejezte ki a férfi halála miatt és cáfolta azt az állítást, hogy régóta nem engedélyezi a medvék kilövését. A minisztérium szerint Liptó környékéről sem idén, sem tavaly nem kérték medve kilövését.

Mint írták, a 2020-as választások óta csak annyiban változtak a medvék védelméről szóló előírások, hogy létrehoztak egy csapatot, amely a kukákat kifosztó medvékre figyel. Amikor elengedhetetlen volt, ez a csapat likvidálta a medvéket. Egyet tavaly, kettőt idén, miközben az Állami Erdészet egy medve kilövését sem kérvényezte.  A minisztérium cáfolta, hogy a hétfői tragédiát a vadászok elleni kampányolásra használná.

A Szlovák Vadászkamara válaszul közölte, már régóta figyelmeztet a medvék túlszaporodának veszélyére, amely ellen a minisztérium nem tesz semmit. A kamara nehezményezte, hogy a miniszter azt állította, a vadászok trófeát látnak a medvékben, etetésükkel ők csalják a települések közelébe a medvéket.

A miniszter egyik állítását sem tudja bizonyítani, ezzel pedig károsítja a vadászok hírnevét.

A kamara szerint a miniszter és csapata amatőr, ami miatt immár emberek halnak meg.

The post A gyilkos medve miatt áll a bál Szlovákiában first appeared on 24.hu.

Related posts

„Bárhova nézel, csalókat látsz” – így ölték meg a máltai újságírónőt

MOCOHU

Trónok harca animációs sorozaton dolgozik az HBO Max

MOCOHU

Egyszerre 143 műholdat indított útnak a SpaceX

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This