6.1 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fideszhomofóbiajobbikMAGYARORSZÁGNagyvilágnémetországpedofiltörvény

Népszava: a német cégeknél is kiverte a biztosítékot a melegellenessé alakított pedofiltörvény

Nemcsak a társadalom és a jogvédők tiltakoznak, a Magyarországon működő német cégek körében is felháborodást keltett a kormánytöbbség és a Jobbik által elfogadott törvényjavaslat, több német multi vezetése fontolgat lépéseket válaszképpen – értesült a Népszava. A lap egy német forrása szerint „Orbán Viktornak tudnia kell, hogy egy ilyen törvény ma mennyire kiveri a biztosítékot Németországban, nem csak a politikusok, de a gazdaság vezetőinek körében is.” A Népszava hozzáteszi: a törvény elfogadása ronthatja a potenciális német beruházókban a Magyarország-képet, persze az is tény, hogy az elmúlt évek negatív tendenciái ellenére a jogállamiságot tekintve, a német cégek beruházási kedve nem csökkent.

Kedden a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere, Michael Roth Twitter-bejegyzésében arról írt: a magyar törvényhozás súlyosan diszkriminálja az LMBTIQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszex, queer) embereket. Roth szerint az Országgyűlés vonatkozó döntése „újabb súlyos állami diszkrimináció az LMBTIQ emberek ellen”.

Ez a törvény ellentétes mindazzal, amit közös európai értékeinknek tekintünk

– fogalmazott az Angela Merkel vezette szövetségi kormány államminisztere.

Kedden 157 igen, 1 nem és 0 tartózkodás mellett mellett megszavazta a parlament a pedofiltörvényt. Az Országgyűlés az ellenzék által benyújtott módosító javaslatokat kivétel nélkül nem tartotta fent. A javaslatot a Jobbik is megszavazta: összesen 41-en nem szavaztak, az ellenzék egy része ugyanis bojkottálta a határozathozatalokat.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a törvény összemossa a pedofíliát a homoszexualitással. A kormányoldal által benyújtott, orosz mintára bevezetett melegellenes propagandatörvény a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozza, betiltja az iskolai LMBTQI témájú oktatási programokat és társadalmi célú reklámokat is.

A javaslat megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is, így tilos lesz 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat (így reklámot is) elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést ábrázolja, vagy a homoszexualitást „népszerűsíti, jeleníti meg”. Iskolákban pedig csak olyan szervezet tarthatna szexuális felvilágosítást, amelyet egy állami szerv nyilvántartásba vett.

The post Népszava: a német cégeknél is kiverte a biztosítékot a melegellenessé alakított pedofiltörvény first appeared on 24.hu.

Related posts

Szőnyegen hempergett örömében az olimpiai kvótát szerző magyar birkózó

MOCOHU

Már neve is van a koronavírus által okozott új alváskórnak

MOCOHU

Boldogkői Zsolt: Ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This