14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
járványkorlátozásokkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágszlovéniavége

Szlovéniában bejelentették, hogy véget ért a járvány

Szlovéniában hivatalosan véget ért a járványhelyzet, de amíg a kormány nem dönt a jelenleg is érvényben lévő korlátozások enyhítésről, azok továbbra is fennmaradnak – jelenti az MTI ljubjanai tudósítója.

Franc Vindisar, az egészségügyi minisztérium államtitkára elmondta, nehéz másfél év áll mögöttük, a járvány számos próba elé állított mindenkit, de együttműködéssel és szolidaritással győzni tudtak, bár a célt még nem érték el.

Szlovéniában először tavaly március 12-én hirdettek járványhelyzetet, majd május közepén, elsőként az Európai Unióban meg is szüntették azt. A járványadatok rosszabbodása miatt még az év október 18-án ismét járványhelyzetet hirdettek, ezzel aktiválódott az úgynevezett nemzeti védelmi és mentési terv, ami azt jelentette, hogy az állam állta a polgári védelem és a katasztrófavédelem járványügyi intézkedések miatt felmerülő költségeit. A kormány azóta havonta meghosszabbította az erre vonatkozó rendeletet, egészen ez év június 15-ig.

A járványügyi korlátozásokon ezzel együtt nem enyhített Ljubljana, továbbra is kötelező a maszk viselése nyilvános zárt térben, valamint a kulturális- és sporteseményeken, tíz négyzetméteren pedig mindössze egy személy tartózkodhat. Szabadtéren csak abban az esetben kell maszkot hordani, ha nem tartható be a 1,5 méter távolság. A rendezvények látogatottsága legfeljebb 75 százalékos lehet, amennyiben ülő rendezvényekről van szó, az asztalok között be kell tartani a három méter távolságot.

Keddre 112 új esetet jegyeztek fel, és ezzel a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 256 ezret. Az elmúlt napon két beteg halt meg, így a járvány halálos áldozatainak száma 4724-re emelkedett. A koronavírusos betegek közül 122-en vannak kórházban, 40-en közülük intenzív osztályon.

The post Szlovéniában bejelentették, hogy véget ért a járvány first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.08.15.

MO.CO.HU

Kisebb földrengés volt Kács közelében

MO.CO.HU

A nő, aki beleőrült Rodin iránti szerelmébe

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This