6.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aljakszandr lukasenkablokádfehéroroszországlégi közlekedésMAGYARORSZÁGNagyvilágraman prataszevicsryanair

Megenyhülni látszik a Ryanair Lukasenka irányába

A Ryanair vezérigazgatója hosszú távon nem támogatja a Fehéroroszországra vonatkozó légtérhasználati tilalmat, írja az MTI.

Michael O’Leary, az írországi központú Ryanair légitársaság vezérigazgatója kedden felszólította a nemzetközi hatóságokat, hogy mielőbb állítsák helyre a korlátozásmentes légi közlekedést. O’Leary egy brit parlamenti bizottság előtt megjegyezte, bár támogatta a rövidtávú korlátozásokat az elrettentés érdekében, a légiipar alapja a korlátozásmentes hozzáférés minden légtérhez, és ezt mielőbb helyre kell állítani. Ehhez pedig az európai és a brit hatóságoknak megfelelő biztosítékot kell kapniuk Fehéroroszországtól és Oroszországtól.

A fehérorosz hatóságok május végén pokolgépes fenyegetésre hivatkozva minszki leszállásra szólították fel a Ryanair légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát. Az utasszállítót a fehérorosz légierő egyik vadászgépe kísérte a repülőtérre. A gépen volt Raman Prataszevics ellenzéki újságíró, a Fehéroroszágban szélsőségesnek nyilvánított NEXTA Telegram-csatorna volt főszerkesztője is, akit barátnőjével együtt a leszállás után őrizetbe vettek.

A történtek nagy nemzetközi felzúdulást keltettek, az Európai Unió és Nagy-Britannia is úgy döntött, megtiltja a fehérorosz légitársaságoknak, hogy átrepüljenek légterén és hozzáférjenek a területeiken fekvő repülőterekhez. Brüsszel és London egyúttal felhívta az unióban és az Egyesült Királyságban működő légitársaságok figyelmét, hogy kerüljék el a fehérorosz légteret.

The post Megenyhülni látszik a Ryanair Lukasenka irányába first appeared on 24.hu.

Related posts

ShareTheCare – Az apasági szabadság sokkal több, mint részvétel a baba gondozásában (x)

MOCOHU

A folyó mélyén is ébresztett egy iPhone, ami három napig vízben volt

MOCOHU

Már a bőrborításnál nyilvánvaló, hogy ez nem egy átlagos laptop

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This