13.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldhomofóbMAGYARORSZÁGparlamentpedofiltörvényvita

Úgy vitáztak a homofób pedofiltörvényről, hogy épp a lényeg maradt ki

A hétfő esti tüntetéssel egy időben vitáztak a Parlamentben a kormány homofób pedofiltörvényéről. Amely ellen fél héttől a Kossuth téren sok ezren tüntettek, több minden mellett azért, mert a gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléseket összemossa a homoszexualitás kérdéseivel, társadalmi reprezentációjával, bizonyos témák például nem kerülhetnének adásba este 10 óra előtt, sőt, a szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét is.

Orosz mintán alapuló, Európában példa nélküli propagandatörvényt vezetne be a Fidesz: a melegség vagy a transzneműség megjelenítését tiltanák meg az iskolákban és társadalmi célú reklámokban 18 éven aluliaknak. Pedig a melegség, biszexualitás vagy transzneműség nem az illető 18. születésnapján lapul ajándékpapírban: a szexuális irányultság és nemi identitás minden személy természetes tulajdonsága

-írták korábban a tüntetés szervezői.

Kapcsolódó
„Gonosz, ártalmas és veszélyes” – Több ezren tüntettek a kormány homofób pedofiltörvénye ellen

Több ezren lehetnek már a helyszínen.

Az ellenzéki pártok egyébként megosztottak a témában: abban egyetértés van köztük, hogy a törvénytervezet ebben a formájában rossz, a Jobbik viszont így is meg akarja holnap majd szavazni, a többiek azonban nem, és bojkottálják majd a szavazást.

A Telex tudósítása szerint a vitában egyetlen kormánypárti és egyetlen ellenzéki politikus vett részt az üres ülésteremben, és „egy szó sem esett a nagy vihart kiváltó melegellenes módosításokról, és úgy tettek, mintha csak szigorúan a pedofilokról lenne szó továbbra is.”

  • Dunai Mónika, a Törvényalkotási Bizottság kijelölt előadója arról beszélt, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények beláthatatlan törést okozhatnak, így a velük kapcsolatba kerülő személyeknél meg kell lenni a beléjük vetett bizalomnak. Aztán beszélt az adatigénylés amúgy már ismert részleteiről, hogy mikor kezdeményezhető online adatkérés, milyen adatok ismerhetők meg, illetve, hogy tilos az adatokat terjeszteni, sokszorosítani, adatbázist építeni. Dunai még arról is beszélt, hogy a gyermekek születési nemének megfelelő önazonosságához való jogát védik, mert minden létező bűncselekmények közül a kisgyermekek elleni szexuális bűncselekmények a legundorítóbbak.
  • Ezután Ander Balázs a Jobbikból azt mondta, „a pedofilellenes törvényt támogatni fogjuk, de mi az áldozatok oldalán állunk, nem a Fidesz oldalán állunk”. Emlékeztetett, hogy az általános vitában konszenzus volt a támogatásban, „ez megzavarta önöket, mert kész stratégiájuk volt, hogyan osztják majd meg az ellenzéket, hogyan építenek fel egy pedofilozós kampányt”. Ander azt mondta, hogy „Szégyelljék magukat, hogy ezt az ügyet megpróbálják belekeverni Habony politikai boszorkánykonyhájába, mert minden ilyen Kaleta-történet mögött ártatlan gyermekek szenvedése van”.
  • Völner Pál államtitkár még hozzátette, hogy a törvényjavaslat a gyermekek védelméről szól. A másik, mondta, hogy a Kaleta név mindig elhangzik, pedig ő a Gyurcsány-kormány idején kezdte a karrierjét. „Önök használják fel politikai célokra ezt a vitát”, mondta az ellenzéknek címezve.

The post Úgy vitáztak a homofób pedofiltörvényről, hogy épp a lényeg maradt ki first appeared on 24.hu.

Related posts

Márciusban újra meg kell menteni a világot

MOCOHU

Több mint 25 éve van vállalkozásom, az elmúlt egy évben kétszer is be kellett zárnom

MOCOHU

Lezuhant egy férfi a berlini holokauszt emlékműről

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This