6.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fehéroroszországMAGYARORSZÁGminszkNagyvilágprataszevicsraman prataszevicsryanair fehéroroszország

Kiültették egy sajtótájékoztatóra a fogva tartott Raman Prataszevicset a fehérorosz hatóságok

A fehérorosz hatóságok hétfőn sajtótájékoztatónak látszó eseményen számoltak volna be arról, hogy pontosan miért kellett Minszkben leszállítani a Ryanair Athénból Vilniusba tartó járatát május végén. Az eseményre kiültették Raman Prataszevics fehérorosz ellenzéki aktivistát is, akit éppen arról a Ryanair-gépről szedtek le a barátnőjével együtt. Őket azonnal letartóztatták, és azóta is őrizetben tartják. Prataszevics azóta már – a jelek szerint kényszer hatására – videóüzenetben vallott a fehérorosz rendszer ellen elkövetett bűneiről.

Azt a 444.hu vette észre, hogy a hétfői sajtóeseményről kivonult a BBC tudósítója, mégpedig azzal a kijelentéssel, hogy nem kívánja hitelesíteni azt a színjátékot, amelyre a túszként fogvatartott ellenzéki aktivistát kényszerítik.

A Ryanair gépét május 23-án térítették el Minskben MIG-29-es vadászgépek segítségével, hogy foglyul ejthessék Prataszevicset, a Nexta nevű telegramos hírcsatorna emigrációban élő főszerkesztőjét, aki épp a barátnőjével tartott hazafelé Vilniusba közös görögországi nyaralásukról.

A fehérorosz hatóságok akkor azzal a nehezen hihető történettel álltak elő, hogy bomba van a gépen, amelyet állítólag a palesztin Hamasz helyezett el az utasszállítón. A Hamasz ezt tagadta, a gépen bombát pedig nem találtak. A palesztin bomba meséjének azonban jó ürügyet szolgáltatott, hogy néhány nappal azelőtt, május 21-én kötötte meg a tűzszüneti megállapodást Izrael és a Hamasz egy 15 napon át tartó véres konfliktus lezárásaként.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a sajtótájékoztatón pontosan mi hangzott el.

The post Kiültették egy sajtótájékoztatóra a fogva tartott Raman Prataszevicset a fehérorosz hatóságok first appeared on 24.hu.

Related posts

Félezer vakcinát tett tönkre egy laposföldhívő gyógyszerész

MOCOHU

Szijjártó Péter: Magyarország nem hajlandó senkit befogadni Afganisztánból

MOCOHU

Montenegróban ütöttek rajta egy magyar díleren

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This