6.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánbrüsszelMAGYARORSZÁGmigrációNagyvilágnatoszijjártó péter

Újabb migrációs krízistől félti Szijjártó Magyarországot

Szijjártó Péter újabb migrációs krízistől tart, erről a június 14-én Brüsszelben megtartott NATO-csúcson magyar újságírók előtt beszélt.

Szerinte ha a NATO afganisztáni kivonulását követően nem sikerül stabilizálni az ország helyzetét, ha újra felüti fejét a terrorizmus, akkor újabb tízezrek, százezrek, vagy milliók indulhatnak meg Európa irányába.

„Ha nem tudjuk biztosítani, hogy az országban béke és nyugalom legyen, és ne váljon újra a terrorizmus melegágyává, akkor újabb, nagyon komoly migrációs kihívásokkal kell szembenézni” – idézi azz MTI a külgazdasági és külügyminisztert.

Szijjártó bejelentette: Magyarország a NATO-n keresztül nyolcvan lélegeztetőgépet biztosít öt rászoruló országnak. Eszerint harmincat ad át Bosznia-Hercegovinának, húszat Moldovának, és tízet-tízet Tunéziának, Jordániának és Ukrajnának. Aggodalomra azonban így sincs ok, lélegeztetőgép bőven marad, nem kizárt ugyani, hogy hamarosan háromszor annyi készülék jut majd százezer magyarra, mint ugyanennyi amerikaira.

Szijjártó a NATO Oroszországgal és Kínával való kapcsolatával összefüggésben arról beszélt, Magyarország nemzetbiztonsági érdeke azt diktálja, hogy „a Kelet és a Nyugat között a legkulturáltabb és a lehető legkonstruktívabb párbeszéd jöjjön létre”.

The post Újabb migrációs krízistől félti Szijjártó Magyarországot first appeared on 24.hu.

Related posts

A bringa, amivel nem az a legnagyobb baj, hogy veszélyes – véget ér az időfutamok kora?

MOCOHU

„Nem értjük a döntését a Bajnokok Ligája kezdése előtt egy hónappal, de sok sikert kívánunk neki az FTC-ben”

MOCOHU

Az ENSZ nem akar békefenntartó erőket küldeni Afganisztánba

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This